Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boedel van attractiepark Yumble wordt geveild

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 6:54

De failliete boedel van attractiepark Yumble in Roermond, wordt sinds kort te koop aangeboden op veilingsite BVA Auctions.

Bieden kan pas vanaf 18 december, maar de verzameling van meer dan tweehonderd Yumblespullen is nu al online te bekijken.

Attracties
Een greep uit het aanbod: een partij van vijftig kleurrijke Yumbleshirts (samen 30 euro), een rookcabine (500 euro), Cornettomachine (30 euro), traplift (500 euro). Met bedragen variërend van 500 tot 1500 euro kun je zelfs complete attracties in huis halen, zoals simulator The Lift of Horror, 4D-doolhof Labyrinth of digitaal aquarium Artist Ocean.

De attractie "Lift of Horror" wordt te koop aangeboden.

Faillissement
De bezoekerscijfers van Yumble, aangekondigd als hét attractiepark van de toekomst, vielen zo tegen dat het afgelopen zomer na vier maanden al failliet werd verklaard. Partijen die aanvankelijk nog in een doorstart waren geïnteresseerd, haakten al gauw af. De grote attracties werden eind november uit het pand verwijderd.

Lees ook: Attracties weggehaald uit failliet Yumble

Belangrijkste schuldeiser Rabobank (met ruim vier miljoen) heeft bedongen dat deze zouden worden teruggekocht door de leveranciers. De attracties zijn samen 3,4 miljoen waard. Wat de veiling nog zou moeten opleveren, is niet bekend.

Yumblepand
Ook is nog steeds niet duidelijk wat er straks in het Yumblepand komt. "Er lopen gesprekken met partijen, maar die zijn zo vrijblijvend van aard dat ik er nog niks over kan zeggen", aldus een woordvoerder van pandeigenaar SDK Vastgoed (dochter van VolkerWessels). " De curator is nu nog aan zet, ik verwacht in januari meer duidelijkheid."

Bieden op de spullen kan van 18 december tot 5 januari. Op 18 december is er bij Yumble in Roermond een kijkdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je, klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kijkdag bij attractiepark Yumble in Roermond
'Pretpark Yumble Roermond gaat alweer dicht'
'Kans op doorstart van Yumble is nihil'
Yumble moet nog betalen voor reclamecampagne
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen