Overslaan en naar de inhoud gaan

Boedel van attractiepark Yumble wordt geveild

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 6:54

De failliete boedel van attractiepark Yumble in Roermond, wordt sinds kort te koop aangeboden op veilingsite BVA Auctions.

Bieden kan pas vanaf 18 december, maar de verzameling van meer dan tweehonderd Yumblespullen is nu al online te bekijken.

Attracties
Een greep uit het aanbod: een partij van vijftig kleurrijke Yumbleshirts (samen 30 euro), een rookcabine (500 euro), Cornettomachine (30 euro), traplift (500 euro). Met bedragen variërend van 500 tot 1500 euro kun je zelfs complete attracties in huis halen, zoals simulator The Lift of Horror, 4D-doolhof Labyrinth of digitaal aquarium Artist Ocean.

De attractie "Lift of Horror" wordt te koop aangeboden.

Faillissement
De bezoekerscijfers van Yumble, aangekondigd als hét attractiepark van de toekomst, vielen zo tegen dat het afgelopen zomer na vier maanden al failliet werd verklaard. Partijen die aanvankelijk nog in een doorstart waren geïnteresseerd, haakten al gauw af. De grote attracties werden eind november uit het pand verwijderd.

Lees ook: Attracties weggehaald uit failliet Yumble

Belangrijkste schuldeiser Rabobank (met ruim vier miljoen) heeft bedongen dat deze zouden worden teruggekocht door de leveranciers. De attracties zijn samen 3,4 miljoen waard. Wat de veiling nog zou moeten opleveren, is niet bekend.

Yumblepand
Ook is nog steeds niet duidelijk wat er straks in het Yumblepand komt. "Er lopen gesprekken met partijen, maar die zijn zo vrijblijvend van aard dat ik er nog niks over kan zeggen", aldus een woordvoerder van pandeigenaar SDK Vastgoed (dochter van VolkerWessels). " De curator is nu nog aan zet, ik verwacht in januari meer duidelijkheid."

Bieden op de spullen kan van 18 december tot 5 januari. Op 18 december is er bij Yumble in Roermond een kijkdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je, klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kijkdag bij attractiepark Yumble in Roermond
'Kans op doorstart van Yumble is nihil'
'Pretpark Yumble Roermond gaat alweer dicht'
Yumble moet nog betalen voor reclamecampagne
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen