Overslaan en naar de inhoud gaan

Bodycams voor boa's in Noord-Limburg

Geplaatst opvrijdag 24 september 2021 - 11:29

In Noord-Limburg worden buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) een half jaar uitgerust met bodycams. Aanleiding is de toenemende agressie.

Het gaat om een proef van zes maanden waar onder andere gemeenten Gennep en Venray aan meedoen.

Bodycams
"De bodycams zijn besteld", vertelt Hans Teunissen, burgemeester van Gennep in de Gelderlander. "Het is een pilot van zes maanden in de hele politieregio Venlo-Venray. We willen met deze proef kijken op welke manier boa’s hun werk het beste kunnen doen."

Toestemming
Een bodycam is een kleine draagbare camera, die aan het uniform van de boa bevestigd is. De boa moet de persoon die voor hem staat wel altijd melden dat de camera wordt aangezet.

Lees ook: Boa's Kerkrade betuigen steun aan protestacties tegen geweld

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen