Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bodybuilder' gearresteerd voor Sittardse moordpoging

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 16:28

In het onderzoek naar de moordpoging op Anthy P. (38) in Sittard is er een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om Stefan 'Bodybuilder' C. (40) uit Den Bosch.

Dat blijkt uit informatie van L1. Er zou die bewuste avond in september zeker vijf keer op Anthy zijn geschoten, maar hij overleefde die aanslag.

Lees ook: 'Verband Satudarah met liquidatiepoging Sittard'

Bodybuilder Stefan
Stefan, die nu in Reuver woont, zou contact hebben gehad met een deel van de eerder gearresteerde verdachten en met hen over zijn rol in de moordaanslag hebben gesproken. Dat alles gebeurde met name via EncroChat, een versleutelde chatdienst die vorig jaar werd gekraakt door opsporingsdiensten. In die gesprekken wordt Stefan steevast 'Bodybuilder' genoemd.

Huurmoordenaar
Volgens justitie is Stefan iemand die zich aandiende als eventuele huurmoordenaar. Hij zou via EncroChat meermaals om de adresgegevens van Anthy P. hebben gevraagd en sprak ook over het in brand steken van diens auto. De geboren Bosschenaar zat overigens tussen 2011 en 2020 al vast voor een levensdelict.

Motorclub-connectie
In een eerder stadium werden Kevin S. (36), Jonino P. (19), Vince C. (35) en een Deense man (28) gearresteerd. Die laatste twee zijn lid van motorclub Satudarah in Denemarken. De vader van Jonino, Tony, is een voormalig frontman van de Nederlandse tak van die motorclub. Kevin was op zijn beurt onderdeel van motorclub No Surrender.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij aangehouden vanwege bedreiging

Persoonlijke conflicten
Toch zou het motief van deze aanslag niet gelegen zijn in de motorwereld. Justitie vermoedt dat persoonlijke conflicten er uiteindelijk toe leidden dat Anthy op de Bradleystraat in Sittard onder vuur werd genomen. Hij overleefde die kogelregen, maar werd wel geraakt in zijn hals en schouder en houdt mogelijk blijvend letsel over.

Voorarrest verlengd
Vrijdag bekeek de onderzoeksrechter het voorarrest van Stefan. "Hij zit nog vast, maar niet meer voor de liquidatiezaak", laat advocate Fébe Schoolderman weten. "Daar was volgens de onderzoeksrechter niet voldoende bewijs voor. Hij is wel nog altijd verdachte." Een andere rechter besloot vrijdag het voorarrest van de andere verdachten te verlengen.

Kevin en Vince moeten nog negentig dagen langer blijven zitten. Hun advocaten Bas Janssen en Marijn Zuketto willen daar vooralsnog niet op reageren. Jonino blijft nog zeker dertig dagen in voorarrest. "Volstrekt onbegrijpelijk, er is geen spat bewijs voor betrokkenheid van mijn cliënt", zegt advocaat Peer Szymkowiak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen