Overslaan en naar de inhoud gaan

Bodemverontreiniging door tien tot vijftien drugsvaten

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 20:35

In Koningslust zijn zaterdagavond tien tot vijftien drugsvaten gevonden.

De melding over de vaten op de Middenpeelweg kwam rond 18:20 uur binnen bij de brandweer.

Afgraving
Een paar vaten bevatten een stof die afkomstig is van drugsproductie. De andere vaten zijn leeg. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er ook sprake van een lekkage. Een kleine vierkante meter aan grond moet worden afgegraven. De gevolgen voor de natuur zijn niet heel groot. "Het schijnt een pasta te zijn die zelf stolt."

Lees ook: Drugsafval blijft hoofdpijndossier voor brandweer

Piek dumpingen voorbij
Het aantal dumpingen van drugsafval lijkt op zijn retour. In de eerste zes maanden van 2019 werden 12 dumplocaties in Limburg ontdekt. In heel 2018 waren dat in totaal nog 62.

Een extern bedrijf gaat de vaten veilig opruimen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen