Overslaan en naar de inhoud gaan

Bodem verontreinigd door brandende truck met xtc-afval

Geplaatst opvrijdag 28 oktober 2016 - 6:56

Mogelijk zijn er door de brand in een vrachtwagen vol xtc-afval ook chemische stoffen in de bodem terechtgekomen. De gemeente Leudal en het waterschap onderzoeken dat nu.

De uitgebrande vrachtwagen en het xtc-afval zijn donderdag na het politieonderzoek weggehaald.

Explosies
Op een landweggetje in het buitengebied van Ell brandde woensdagavond een vrachtwagen, geladen met gascilinders en vaten, volledig uit. De politie sluit niet uit dat de truck zich in de berm heeft vastgereden en daarna in brand is gestoken. Toen de auto in brand stond, deden zich volgens ooggetuigen enkele heftige explosies voor.

Lees ook: Explosies bij brandende vrachtauto buitengebied Ell

Drugsafval
De lading en de omgeving werden donderdag onderzocht door forensische opsporing en een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om afval van een xtc-lab, meldt de politie.

Duitsland
De truck had een Duits kenteken met de letters NE (Neuss bij Düsseldorf) en is onlangs als gestolen gemeld. De politie onderzoekt nu of er een mogelijk spoor leidt richting de oosterburen.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt lading uitgebrande vrachtauto
Video: Uitgebrande vrachtwagen gestolen in Duitsland
Complete inventaris drugslab gedumpt en in brand gestoken in Meijel nr 1 (30 apr 2021)
Complete inventaris drugslab in brand gestoken in Roggel
Auto brandt volledig uit in bossen bij Tungelroy
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen