Overslaan en naar de inhoud gaan

Bob Vostermans beëdigd als nieuwe burgemeester van Beesel

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 20:25

Bob Vostermans is dinsdagavond geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Beesel.

De 38-jarige Vostermans was hiervoor wethouder van Horst aan de Maas.

Fractievoorzitter
Vostermans begon zijn politieke loopbaan in de gemeenteraad van Arcen, Lomm en Velden in 2006. Toen die gemeente bij Venlo werd gevoegd in 2010, werd hij meteen de nieuwe fractievoorzitter voor het CDA in die gemeente. Weer vier jaar later maakte hij de overstap naar Horst aan de Maas, waar hij na de verkiezingen wethouder Wonen, Economie en Ruimtelijke Ordening werd. Dinsdag volgde hij Petra Dassen op als burgemeester van Beesel.

Kerkrade
Dassen vertrok in juni vorig jaar naar Kerkrade. “Dat zag ik wel meteen als een prachtige kans voor het burgemeesterschap”, zegt Vostermans, die vandaag voor het eerst de ambtsketen om kreeg gehangen. Vostermans sprak de afgelopen tijd regelmatig met zijn voorgangers en andere burgemeesters in de regio, maar zegt vooral zijn eigen accenten te willen gaan leggen de komende tijd.

Jongste burgemeester
Vostermans is met 38 jaar weliswaar de jongste burgemeester van de provincie. Al is zijn collega Richard de Boer uit Simpelveld slechts een jaartje ouder, maar wel al sinds 2011 in functie (toen hij 31 was).

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen