Overslaan en naar de inhoud gaan

'Boa's niet uitrusten met wapenstok of pepperspray'

Geplaatst opmaandag 18 juni 2018 - 14:23

De burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, ziet het niet zitten om buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) uit te rusten met een wapenstok of pepperspray.

Dit laat de burgemeester weten aan Omroep Venlo. Deze uitspraak doet hij nadat vrijdagochtend drie boa's door twee broers werden mishandeld.

Bekeuring
Tijdens een controle bij de Centrumpassage ging het tijdens een dagelijks routinerondje helemaal mis. Terwijl de boa's een bekeuring aan het uitschrijven waren vanwege een parkeerschijf, gingen de twee broers dreigend op de mannen af.

Wapens
"Er is een onderscheid tussen mensen van de gemeente en de politie. Dit zijn toezichthouders in de openbare ruimte. Als je die bewapent, krijg je een soort gemeentepolitie", zo zegt hij tegen de omroep.

Mishandeling
De burgemeester wil incidenten niet gebruiken om een beleid volledig te veranderen. Scholten pakt de broers wel hard aan. Ze worden verdacht van mishandeling: "Je blijft met je poten van mensen af. Zeker van mensen die een functie hebben in de openbare ruimte."

Verwondingen
Een van de opsporingsambtenaren kreeg klappen in zijn gezicht, een ander liep verwondingen aan zijn voet op en een derde werd zelfs bedreigd met een mes.

Lees ook: Twee broers opgepakt na mishandelen boa's

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen