Overslaan en naar de inhoud gaan

'Boa's niet uitrusten met wapenstok of pepperspray'

Geplaatst opmaandag 18 juni 2018 - 14:23

De burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, ziet het niet zitten om buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) uit te rusten met een wapenstok of pepperspray.

Dit laat de burgemeester weten aan Omroep Venlo. Deze uitspraak doet hij nadat vrijdagochtend drie boa's door twee broers werden mishandeld.

Bekeuring
Tijdens een controle bij de Centrumpassage ging het tijdens een dagelijks routinerondje helemaal mis. Terwijl de boa's een bekeuring aan het uitschrijven waren vanwege een parkeerschijf, gingen de twee broers dreigend op de mannen af.

Wapens
"Er is een onderscheid tussen mensen van de gemeente en de politie. Dit zijn toezichthouders in de openbare ruimte. Als je die bewapent, krijg je een soort gemeentepolitie", zo zegt hij tegen de omroep.

Mishandeling
De burgemeester wil incidenten niet gebruiken om een beleid volledig te veranderen. Scholten pakt de broers wel hard aan. Ze worden verdacht van mishandeling: "Je blijft met je poten van mensen af. Zeker van mensen die een functie hebben in de openbare ruimte."

Verwondingen
Een van de opsporingsambtenaren kreeg klappen in zijn gezicht, een ander liep verwondingen aan zijn voet op en een derde werd zelfs bedreigd met een mes.

Lees ook: Twee broers opgepakt na mishandelen boa's

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen