BOA opsporingsambtenaar handhaving

SP Heerlen luidt de noodklok: geweld tegen boa neemt toe

De omstandigheden waaronder de Heerlense buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) hun werk moeten doen, leiden tot grote zorgen bij de lokale SP.

Deurbel
Oplichter doet zich voor als boa Beekdaelen

Een oplichter doet zich voor als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Beekdaelen. Met de smoes dat hij coronacontroles uitvoert voor de gemeente, probeert de man bij mensen binnen te komen.

Vuurwerk Maastricht 1 jan 2021
Video: Boa op vuurwerkjacht in Maastricht

Hoe is het vuurwerkverbod met oud- en nieuw nageleefd? L1 ging op pad met een buitengewoon opsporingsambtenaar in Maastricht.

gemeentehuis gemeente stadhuis sittard-geleen (2 dec 2020)
Scheldende boa's Sittard-Geleen onterecht ontslagen

Het ontslag van meerdere buitengewoon opsporingsambtenaren in Sittard-Geleen is door de kantonrechter in Maastricht vernietigd.

Betalen kassa mondkapje
Winkeliers vrezen niet voor escalaties door mondkapjesplicht

Winkeliers in Limburg zullen geen strijd voeren met klanten over het al dan niet dragen van een mondkapje.

ANP-414827056
Limburg zet militairen Oirschot in als boa in buitengebied

De provincie Limburg gaat militairen van de 13 Lichte Brigade in Oirschot inzetten als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Het gaat om een volgens de provincie uniek proefproject waarbij tien medewerkers van de brigade buiten diensttijd en in boa-uniform toezicht gaan houden in het buitengebied van Limburg.

opleiding boa opsporing beveiliging (31 okt 2019)
Valkenburg proefgemeente voor extra bewapening boa's

De gemeente Valkenburg aan de Geul is één van de tien pilotgemeentes waar buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) met een wapenstok de straat op gaan.

Drukte in stadspark Maastricht coronavirus
Maastricht en politie gaan overlast stadspark beboeten

De gemeente Maastricht en de politie hebben genoeg van de overlast in het Stadspark en gaan strenger handhaven.

Gemeente stadhuis Sittard Sittard-Geleen
Sittard-Geleen zet scheldende boa's op straat

De gemeente Sittard-Geleen heeft maatregelen genomen tegen enkele boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar), nadat deze zich negatief uitlieten over hun collega's en leidinggevenden.

Milieupark Het Rondeel in Maastricht
Man aangehouden na diefstal van Maastrichts milieupark

De politie heeft maandagavond een man aangehouden die diverse goederen had gestolen van het milieupark Het Rondeel in Maastricht.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten