Overslaan en naar de inhoud gaan

Bo Ummels Nederlands kampioen op halve marathon Venloop

Geplaatst opzondag 31 maart 2019 - 16:01

Bo Ummels is in Venlo Nederlands kampioen op de halve marathon geworden.

De 25-jarige atlete uit Maastricht liep in de slotfase van de Venloop weg van haar concurrente Jasmijn Lau en kwam zegevierend over de streep in de veertiende editie van deze wegwedstrijd in Venlo.

Persoonlijk record
Ummels verbeterde in Venlo haar persoonlijk record op deze afstand. Zij liep de halve marathon eerder in 1 uur, 15 minuten en 48 seconden en knibbelde in de Venloop meer dan een minuut van haar beste prestatie op deze afstand af.

Mannen
Bij de mannen won de Keniaan Robert Kipchirchir de Venloop. De 20-jarige Keniaan was op de halve marathon als tempomaker gestart, maar spurtte uiteindelijk weg van de groep waarvoor hij als haas zou werken. De Keniaan startte voor het eerst op de halve marathon en kwam solo in Venlo over de streep. De Nederlandse titel op deze afstand ging naar de 28-jarige Jesper van der Wielen uit Wijchen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen