Overslaan en naar de inhoud gaan

BNNVARA: 'Onterecht beeld hoogleraren'

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 11:00

BNNVARA heeft aan de Universiteit van Maastricht laten weten dat het beeld dat wordt geschetst van twee hoogleraren in het programma Rambam onterecht is.

De omroep sluit zich hiermee aan bij eerdere uitspraken van de universiteit.

Integriteit
In het programma Rambam werd tijdens een aflevering rondom de vraag of wetenschappelijk onderzoek te koop is, de indruk gewekt dat twee hoogleraren van Maastricht University omkoopbaar zouden zijn. Na inzage in het ruwe beeldmateriaal werd echter de conclusie getrokken dat er geen reden is om aan de integriteit van de hoogleraren te twijfelen.

Lees ook: Maastrichtse wetenschappers lieten zich niet omkopen

Betreuren
Naar aanleiding van de uitspraken van de universiteit heeft BNNVARA gereageerd: "Na de berichtgeving rondom de heer Markus en de heer Brouns heeft de Universiteit van Maastricht contact gezocht met CCCP (Creative Content Creatie en Productie) om de ruwe beelden te bekijken." Zowel CCCP, afgevaardigden van BNNVARA en van de UM waren hierbij aanwezig. "Na het horen van het oordeel van de Universiteit en de toelichting op de wetenschappelijke code en hoe de uitspraken van de heer Brouns en heer Markus daar in vallen, zijn wij tot dezelfde conclusie gekomen als de universiteit. BNNVARA en CCCP betreuren het dat er door de montage onterecht een beeld van de hoogleraren is ontstaan dat zij door de industrie manipuleerbaar zouden zijn."

Lees ook: Universiteit Maastricht steunt omstreden hoogleraren

Content
Een woordvoerder van de universiteit laat aan L1 weten dat ze content zijn met dit duidelijke bericht. De UM is 'blij dat de ondervindingen van de universiteit onderschreven worden door de omroep en dat ze hun excuses aanbieden'. Intern wordt nog gekeken of er vervolgacties tegen Rambam worden ondernomen en hoe dit dan gebeurt.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen