Overslaan en naar de inhoud gaan

BNNVARA achter mysterieuze bloempotten in Tegelen

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 15:21

Het nieuwe televisieprogramma van BNNVARA 'Make Holland Great Again' zit achter de mysterieuze bloempotten en plantjes waar in Tegelen dagenlang over werd gesproken.

Dit werd zaterdag duidelijk. Onbekenden plaatsten bloempotten in tuinen en op straat. Ook werden er tegels uit de straat weggehaald.

Bijensterfte
Vrijdag werd al bekend dat de burgemeester een anonieme brief had ontvangen waarin duidelijk werd dat de organisatie 'Het Great Team' aandacht wilde vragen voor de bijensterfte in Nederland. Nu blijkt dus BNNVARA achter de actie te zitten. De gemeente gaf donderdag al aan niet heel blij te zijn met de weggehaalde tegels.

Tegels
Presentator Sahil Amar Aïssa zegt dat in het programma problemen worden aangekaart die in Nederland spelen. Bijensterfte is zo'n probleem. De wilde bij sterft uit en dat komt door de tegels die wij steeds meer in tuinen leggen. En als je aan tegels denkt dan is de link met Tegelen snel gemaakt. "We hebben de gemeente te laat geïnformeerd. Dat gaan we een volgende keer zeker anders doen", zegt de presentator tegen L1. "Maar het is natuurlijk wel goed dat er over onze actie gesproken wordt."

Mysterie
Tegelen was dagenlang in de ban van het mysterie. Bloemen werden geplaatst met een kaartje 'Great Again'. Ondernemers gaven aan van niets te weten, maar de gemeente Venlo was niet gecharmeerd van de actie en liet de meeste potten weer weghalen. Dit deed ze mede omdat er stoeptegels werden weggehaald.

Lees ook: Mysterieuze bloempotten blijken actie tegen bijensterfte

Positief
De reacties op straat zijn bijna allemaal positief. Een bloemetje in de wijk daar kan nooit iemand iets tegen hebben, al begrijpen de voorbijgangers ook wel dat
losliggende tegels onveilige situaties kunnen opleveren. Make Holland Great Again is te zien bij NPO 3.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen