Overslaan en naar de inhoud gaan

BN'ers verschijnen op rode loper Dagboek van een Herdershond

Geplaatst opzondag 8 mei 2022 - 17:21

Zondagmiddag is de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in première gegaan in het MECC in Maastricht.

Veel bekende Nederlanders zijn uitgenodigd om het stuk te bekijken en verschijnen, chique uitgedost, op de rode loper van de première.

Het verhaal
In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een kleine, gelovige gemeenschap in Geleen, waar de notaris, de herenboer en de pastoor regeren. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp, maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

45.000 kaarten verkocht
Inmiddels zijn er al ruim 45.000 kaarten voor de musical verkocht. Het is daarmee de grootste theaterproductie ooit in Limburg. Het idee voor de musical ontstond toen regisseur Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht en theaterproducent Albert Verlinde beide een fascinatie voor de KRO-serie van eind jaren '70 bleken te hebben.

Lees ook: Limburgse harmonieën en fanfares doen mee aan musical

Verlinde: "Ik ben opgegroeid in Limburg, ik heb in Susteren en in Heerlerheide gewoond. Toen ik tientallen jaren later weer in Maastricht kwam wonen vroeg ik me af: Waar zijn de herinneringen aan het mijnleven hier in Limburg? Alles is weggehaald. Maar er is één verhaal dat iedereen kent, namelijk Dagboek van een Herdershond. Wat als we dat nou als musical gaan maken? Dan kunnen we het verhaal vertellen van een provincie waar 100 jaar geleden de mijnen kwamen, die voorspoed maar ook een hoop ellende brachten, en die 50 jaar later weer verdwenen waren."

De uitzending is hier terug te kijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen