Overslaan en naar de inhoud gaan

BN'ers steunen inzameling voor ex-vrouw Dion Graus

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 15:42

Een aantal bekende vrouwen steunt een geldinzamelingsactie om de ex-vrouw van het uit Heerlen afkomstige Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) te laten bijstaan in mogelijke juridische stappen tegen de politicus.

De crowdfundingsactie is door Rechtshulp Zedenslachtoffers in het leven geroepen. De actie is maandagmiddag door ruim 300 donateurs ondertekend en de teller staat inmiddels op 5600 euro.

Rechtvaardigheid
"Wij eisen een rechtvaardige rechtsgang. Dit kan alleen met een solide financiële basis. Die willen wij Joyce, en haar team, nu geven", aldus de organisatie. De oproep is door 25 vrouwen ondertekend, onder wie schrijfster Saskia Noort en programmamaakster Floortje Dessing.

Lees ook: 'Ex-vrouw Graus geeft politie info over aanzetten tot seks'

Aanmoedigen tot seks
De zaak kwam aan het rollen nadat NRC schreef dat Graus zijn toenmalige echtgenote jarenlang aanzette tot seks met zijn beveiligers. De ex-vrouw van Graus is nog steeds werkzaam bij de PVV-fractie. Zij deelde volgens NRC belastend materiaal met de recherche. Daarin was te horen hoe Graus zijn beveiligers aanmoedigde seks te hebben met zijn vrouw bij wijze van betaling. Dit zou onder meer gebeurd zijn in het Tweede Kamergebouw.

Rechter
"De aantijgingen nu zijn zo ernstig, dat wij vinden dat Joyce op zijn minst door een topadvocaat en de beste deskundigen bijgestaan zou moeten worden", blijkt uit een verklaring van de organisatie Rechtshulp Zedenslachtoffers. "Omdat wij er zeker van willen zijn dat als Dion Graus zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachtingen en mensenhandel, de rechter hem hier ook voor kan veroordelen."

Lees ook: Dion Graus en ex-echtgenote trekken aangiften in

Terugkeer Kamer
PVV-leider Geert Wilders deed de beschuldigen eerder af als 'oude meuk'. Graus staat als dertiende op de kandidatenlijst van de PVV. Gezien de peilingen is de kans groot dat Graus na de verkiezingen terugkeert in de Kamer.

Commissie
De Tweede Kamer heeft vorig jaar een nieuwe gedragscode aangenomen. Onderdeel daarvan is een commissie die Kamerleden kan schorsen. Deze commissie is nog niet actief. GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg riep afgelopen weekend de PVV en het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer op zich uit te spreken over de vraag hoe om te gaan met beschuldigingen van seksueel geweld, zoals die aan het adres van Graus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen