Overslaan en naar de inhoud gaan

BN'ers steunen inzameling voor ex-vrouw Dion Graus

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 15:42

Een aantal bekende vrouwen steunt een geldinzamelingsactie om de ex-vrouw van het uit Heerlen afkomstige Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) te laten bijstaan in mogelijke juridische stappen tegen de politicus.

De crowdfundingsactie is door Rechtshulp Zedenslachtoffers in het leven geroepen. De actie is maandagmiddag door ruim 300 donateurs ondertekend en de teller staat inmiddels op 5600 euro.

Rechtvaardigheid
"Wij eisen een rechtvaardige rechtsgang. Dit kan alleen met een solide financiƫle basis. Die willen wij Joyce, en haar team, nu geven", aldus de organisatie. De oproep is door 25 vrouwen ondertekend, onder wie schrijfster Saskia Noort en programmamaakster Floortje Dessing.

Lees ook: 'Ex-vrouw Graus geeft politie info over aanzetten tot seks'

Aanmoedigen tot seks
De zaak kwam aan het rollen nadat NRC schreef dat Graus zijn toenmalige echtgenote jarenlang aanzette tot seks met zijn beveiligers. De ex-vrouw van Graus is nog steeds werkzaam bij de PVV-fractie. Zij deelde volgens NRC belastend materiaal met de recherche. Daarin was te horen hoe Graus zijn beveiligers aanmoedigde seks te hebben met zijn vrouw bij wijze van betaling. Dit zou onder meer gebeurd zijn in het Tweede Kamergebouw.

Rechter
"De aantijgingen nu zijn zo ernstig, dat wij vinden dat Joyce op zijn minst door een topadvocaat en de beste deskundigen bijgestaan zou moeten worden", blijkt uit een verklaring van de organisatie Rechtshulp Zedenslachtoffers. "Omdat wij er zeker van willen zijn dat als Dion Graus zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachtingen en mensenhandel, de rechter hem hier ook voor kan veroordelen."

Lees ook: Dion Graus en ex-echtgenote trekken aangiften in

Terugkeer Kamer
PVV-leider Geert Wilders deed de beschuldigen eerder af als 'oude meuk'. Graus staat als dertiende op de kandidatenlijst van de PVV. Gezien de peilingen is de kans groot dat Graus na de verkiezingen terugkeert in de Kamer.

Commissie
De Tweede Kamer heeft vorig jaar een nieuwe gedragscode aangenomen. Onderdeel daarvan is een commissie die Kamerleden kan schorsen. Deze commissie is nog niet actief. GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg riep afgelopen weekend de PVV en het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer op zich uit te spreken over de vraag hoe om te gaan met beschuldigingen van seksueel geweld, zoals die aan het adres van Graus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen