Overslaan en naar de inhoud gaan

BMW-klus goed voor 800 nieuwe banen bij VDL Nedcar

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 6:05

De productie van de BMW X1 levert 800 nieuwe arbeidsplaatsen op bij VDL Nedcar in Born.

Daardoor zal het aantal medewerkers uitkomen op 5300 aan het eind van dit jaar. Dat heeft VDL dinsdagochtend bekend gemaakt. De autofabriek gaat vanaf augustus de nieuwe auto produceren.

Capaciteit
Het was al langer bekend dat BMW de X1 ook in Born gaat bouwen. De vraag naar het model is wereldwijd zo groot dat de fabriek in het Duitse
Regensburg niet meer genoeg capaciteit heeft. President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: "Wij zijn verheugd dat we bij VDL Nedcar naast de MINI-modellen ook een model van BMW gaan bouwen."

Lees ook: 'VDL Nedcar gaat de nieuwe BMW X1 bouwen'

Fabriek uitgebreid
Bij Nedcar is de fabriek al uitgebreid. Productielijnen zijn aangepast en robots zijn opnieuw geprogrammeerd. Bij Nedcar wordt op dit moment in opdracht van BMW al de Mini 3-deurs, de Mini Cabrio en de Mini Countryman gebouwd. Vanaf 1 maart zullen ook de hybride versie van de Countryman (PHEV) en de Mini John Cooper Works in Born worden gemaakt.

Lees ook: Sittard-Geleen maakt uitbreiding VDL Nedcar mogelijk

Groei
Door de nieuwe order blijft VDL Nedcar groeien. Op dit moment werken er 4500 mensen in Born. Toen VDL het bedrijf eind 2012 overnam, werkten er 1500 mensen.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL Nedcar in race voor productie 2300 politievoertuigen
Opnieuw staking bij VDL Nedcar, directie vreest vertrek BMW
Nedcar komt personeel tegemoet: nu vier korte extra diensten
Nedcar informeert personeel over schrappen 1000 banen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen