Overslaan en naar de inhoud gaan

BMW bouwt Mini’s in China, gevolgen Nedcar onduidelijk

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 12:07

BMW gaat elektrische Mini's in China produceren. De Duitse autobouwer gaat daarvoor een samenwerking aan met de Chinese autofabrikant Great Wall Motor.

Het is de eerste keer dat BMW Mini's buiten Europa laat bouwen. Wat de gevolgen voor VDL/Nedcar in Born zijn is niet bekend.

De autobouwer in Born maakt nu de Mini Cabrio en de Mini Countryman, inclusief de hybride (PHEV) versie en de BMW X1. De nieuwe elektrische Mini wordt in Engeland gemaakt.

Lees ook: BMW overweegt Mini-fabriek in China

Chinese Mini’s
BMW zag de afgelopen jaren de verkoop in China fors toenemen. Daarom wil het bedrijf samen met de Chinese partner een fabriek gaan bouwen in de provincie Jiangsu. Hier moeten de elektrische Mini’s voor de Chinese markt gemaakt worden.

Autoriteiten
BMW en Great Wall Motor tekenden dinsdag tijdens een congres over zelfrijdende auto's in Berlijn de samenwerkingsovereenkomst. Daarbij waren ook de Chinese premier Li Keqiang en de Duitse Bondskanselier Angela Merkel aanwezig. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de Chinese autoriteiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen