ANP-424855854

Productie ligt weer stil bij VDL Nedcar vanwege chiptekort

VDL Nedcar is ook deze week weer genoodzaakt om de productie stil te leggen vanwege het nijpende chiptekort. Alle productiemedewerkers zitten tot en met woensdag thuis.

VDL Nedcar
BMW verwacht binnen twee jaar oplossing voor chiptekorten

BMW verwacht binnen twee jaar een oplossing voor het wereldwijde tekort aan chips, dat de productie van auto's wereldwijd in de weg zit.

vdl nedcar born reclamezuil stock
Nedcar bouwde ruim 38.000 auto's minder in 2020

Bij autofabriek VDL Nedcar rolden in 2020 ruim 38.000 auto's minder van de band dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit het jaarverslag van VDL Groep.

Parkeerplaats VDL Nedcar
Ontslagronde bij Nedcar: 750 mensen verliezen baan

Bij VDL Nedcar verliezen 750 medewerkers hun baan. Het gaat om zo'n 600 uitzendkrachten en 150 mensen in vaste dienst. Vakbond FNV maakt zich grote zorgen.

vdl nedcar born reclamezuil stock
Medewerkers Nedcar onaangenaam verrast door vertrek BMW

Veel medewerkers van VDL Nedcar zagen niet aankomen dat BMW de autoproductie in Born zou stoppen.

Analyse Nedcar
Corona en malaise automarkt nopen BMW tot reorganisatie

De geruchten waren er al langer, maar donderdag kwam er dan eindelijk duidelijkheid: na 2023 rollen er geen BMW-modellen meer van de band bij autofabriek VDL Nedcar in Born.

Parkeerplaats VDL Nedcar
Wiebes: kabinet wil Nedcar helpen met zoektocht nieuwe klant

Het kabinet wil VDL Nedcar helpen met het zoeken van een nieuwe klant, nu BMW heeft aangegeven vanaf 2023 te stoppen met de productie van auto's in de Limburgse autofabriek.

nedcar
Vakbond over vertrek BMW bij Nedcar: 'Komt hard binnen'

Het nieuws dat BMW na 2023 stopt met de productie van auto's bij VDL Nedcar in Born komt hard aan bij vakbond FNV.

vdl nedcar born reclamezuil stock
Enorme klap voor Nedcar: BMW stopt productie in 2023

Opdrachtgever BMW beëindigt de autoproductie bij VDL Nedcar in 2023. Dat slechte nieuws heeft de autofabriek in Born te horen gekregen.

vdl nedcar born reclamezuil stock
VDL Nedcar spreekt met nieuwe opdrachtgevers: blik op China

Autofabrikant VDL Nedcar in Born heeft in de zoektocht naar nieuwe klanten de ogen nadrukkelijk op China gericht. Dat zegt directeur Paul van Vuuren donderdag in L1mburg Centraal.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten