Overslaan en naar de inhoud gaan

Blussen brand Swalmen gaat nog uren duren

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 11:07

Bij een papierrecyclingbedrijf in Swalmen is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het blussen verloopt volgens de brandweer moeizaam en gaat naar verwachting nog de hele dag duren.

Door een nog onbekende oorzaak heeft papier in een loods van Peeters Papierrecycling aan de Heydweg vlam gevat.

Vuur bestrijden
Voordat de brandweer ter plaatse was, heeft het personeel het vuur bestreden. Uren later zijn de bluswerkzaamheden nog steeds in volle gang. Volgens de brandweer is het vuur nog niet onder controle en verlopen de bluswerkzaamheden moeizaam.

Rook
De smeulende papierbalen worden een voor een naar buiten gereden door een heftruck. Daar worden ze uit elkaar getrokken en geblust. Dat zorgt voor veel rookontwikkeling.

Ramen en deuren
De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten. Dit geldt alleen voor de directe omgeving van de brand, zegt een woordvoerder. "We ontvingen al een paar reacties van scholen in de buurt die vragen of ze kunnen open blijven. Maar dat is geen enkel probleem. De brand is niet zo groot als bijvoorbeeld vorige week in Roermond." Er zijn geen gewonden gevallen.

In de vroege avonduren werd een informatienummer van de gemeente opengesteld voor omwonenden. Dat nummer is inmiddels gesloten. Volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord kan de actuele informatie over de brand vanaf ca. 20:00 uur gevolgd worden via de website limburg-veilig.nl/.

Deel dit bericht via
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen