Overslaan en naar de inhoud gaan

Blussen brand Swalmen gaat nog uren duren

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 11:07

Bij een papierrecyclingbedrijf in Swalmen is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het blussen verloopt volgens de brandweer moeizaam en gaat naar verwachting nog de hele dag duren.

Door een nog onbekende oorzaak heeft papier in een loods van Peeters Papierrecycling aan de Heydweg vlam gevat.

Vuur bestrijden
Voordat de brandweer ter plaatse was, heeft het personeel het vuur bestreden. Uren later zijn de bluswerkzaamheden nog steeds in volle gang. Volgens de brandweer is het vuur nog niet onder controle en verlopen de bluswerkzaamheden moeizaam.

Rook
De smeulende papierbalen worden een voor een naar buiten gereden door een heftruck. Daar worden ze uit elkaar getrokken en geblust. Dat zorgt voor veel rookontwikkeling.

Ramen en deuren
De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten. Dit geldt alleen voor de directe omgeving van de brand, zegt een woordvoerder. "We ontvingen al een paar reacties van scholen in de buurt die vragen of ze kunnen open blijven. Maar dat is geen enkel probleem. De brand is niet zo groot als bijvoorbeeld vorige week in Roermond." Er zijn geen gewonden gevallen.

In de vroege avonduren werd een informatienummer van de gemeente opengesteld voor omwonenden. Dat nummer is inmiddels gesloten. Volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord kan de actuele informatie over de brand vanaf ca. 20:00 uur gevolgd worden via de website limburg-veilig.nl/.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen