Overslaan en naar de inhoud gaan

Blussen brand Swalmen gaat nog uren duren

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 11:07

Bij een papierrecyclingbedrijf in Swalmen is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het blussen verloopt volgens de brandweer moeizaam en gaat naar verwachting nog de hele dag duren.

Door een nog onbekende oorzaak heeft papier in een loods van Peeters Papierrecycling aan de Heydweg vlam gevat.

Vuur bestrijden
Voordat de brandweer ter plaatse was, heeft het personeel het vuur bestreden. Uren later zijn de bluswerkzaamheden nog steeds in volle gang. Volgens de brandweer is het vuur nog niet onder controle en verlopen de bluswerkzaamheden moeizaam.

Rook
De smeulende papierbalen worden een voor een naar buiten gereden door een heftruck. Daar worden ze uit elkaar getrokken en geblust. Dat zorgt voor veel rookontwikkeling.

Ramen en deuren
De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten. Dit geldt alleen voor de directe omgeving van de brand, zegt een woordvoerder. "We ontvingen al een paar reacties van scholen in de buurt die vragen of ze kunnen open blijven. Maar dat is geen enkel probleem. De brand is niet zo groot als bijvoorbeeld vorige week in Roermond." Er zijn geen gewonden gevallen.

In de vroege avonduren werd een informatienummer van de gemeente opengesteld voor omwonenden. Dat nummer is inmiddels gesloten. Volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord kan de actuele informatie over de brand vanaf ca. 20:00 uur gevolgd worden via de website limburg-veilig.nl/.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen