Overslaan en naar de inhoud gaan

Blushelikopters van Defensie gaan van Peel naar De Meinweg

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 17:49

De blushelikopters van de Koninklijke Luchtmacht hebben hun werkterrein verlegd van De Peel bij Griendtsveen naar De Meinweg bij Herkenbosch.

De drie Chinooks die in de Peel vlogen worden vanaf woensdagmiddag 15:00 uur ingezet bij de grote natuurbrand in het Meinweggebied in Limburg, omdat de nood daar nog groter is.

Extra brandweervoertuigen
De hulpdiensten in De Peel proberen het gemis aan luchtsteun nu op te vangen door extra brandweervoertuigen in te zetten. Daarbij wordt gerekend op de stoplijnen die afgelopen drie dagen zijn aangelegd. De brand die maandagmiddag uitbrak bestaat uit meerdere vuurhaarden en is nog niet onder controle.

Op dit moment zijn er twee pelotons van Utrecht en een van Zuidoost-Brabant bezig met blussen. In totaal gaat het om ongeveer 80 tot 85 brandweerlieden.

Video: L1

Evacués
De natuurbrand bij Griendtsveen is een van de grootste ooit in de Nederlandse geschiedenis. Hoewel er geen direct gevaar dreigt, zijn in totaal 59 woningen in de omgeving ontruimd. De bewoners horen aan het begin van de avond van de gemeenten Horst aan de Maas en Deurne of zij vandaag terug kunnen keren.

Nieuwe evacuatie
Omdat het verloop van de brand door de wind zeer grillig en onvoorspelbaar verloopt, sluiten beide gemeenten niet uit dat er nog meer mensen worden geëvacueerd. Bewoners in Helenaveen moeten er rekening mee houden dat hun huizen later vandaag worden ontruimd. Het gaat om achttien verschillende huizen, waaronder een ijssalon.

Beide gemeenten waarschuwen hiervoor op hun website: "De brandweer probeert op een specifieke plek de brand nu tegen te houden, lukt dat niet, dan is de kans aanwezig dat deze mensen zoveel last krijgen van de rook dat ze de vraag krijgen te vertrekken."

Lees ook: Natuurbrand Griendtsveen is een van de grootste ooit in Nederland

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen