Overslaan en naar de inhoud gaan

Blunder in Pinkpop-proces: verdachte krijgt verkeerd dossier

Geplaatst opdonderdag 12 augustus 2021 - 9:44

In aanloop naar het hoger beroep over het Pinkpopdrama is er geblunderd door het Hof in Den Bosch. Verdachte Danny S. (38) kreeg niet zijn eigen dossier toegezonden, maar een dossier over een liquidatie.

Dat vertelde Danny donderdagmorgen aan het Hof. Hij heeft het dossier inmiddels bij justitie ingeleverd en het Hof heeft excuses aangeboden.

Lees ook: Pinkpopdrama-proces wankelt: advocaat legt verdediging neer

Geen advocaat
Dat Danny het dossier zelf kreeg toegezonden, heeft alles te maken met het feit dat hij geen advocaat meer heeft. Zijn voormalig advocaat Raimon Maessen legde enkele dagen geleden de verdediging neer. "Om voor mij moverende redenen", zei Maessen tegen L1.

Danny liet het Hof vervolgens weten dat hij het hoger beroep wilde voortzetten zonder juridische bijstand.

Liquidatiedossier
Donderdagmorgen, bij de start van het proces in hoger beroep, kwam hij terug op dat idee. "Ik zou heel graag een nieuwe raadsman zoeken. Het was ook heel kort dag om er een te vinden", zei hij. Danny had zich ook niet kunnen voorbereiden. "Want ik heb niet mijn eigen dossier gekregen, maar dat van een liquidatieproces. Ik heb er amper naar gekeken, daar wil ik niks mee te maken hebben."

Geen winkeldief
Het Hof excuseerde zich voor die blunder en boog zich daarna over de juridische bijstand voor Danny. "Het is natuurlijk een zaak die ergens over gaat. Dit gaat niet over een winkeldiefstal. Hier spelen toch een aantal juridische kwesties. Vallen deze feiten onder artikel 5 of 6, bijvoorbeeld", zei de hogere rechter donderdag. De zaak is aangehouden voor onbepaalde tijd.

De Heerlense dertiger reed na Pinkpop 2018 een groep festivalbezoekers aan. Eén van hen overleed, drie anderen raakten zwaargewond. In de zomer van 2020 is Danny veroordeeld tot 120 uur taakstraf en zes maanden rijontzegging. Justitie had anderhalf jaar celstraf en vijf jaar rijontzegging geëist en ging in hoger beroep tegen het vonnis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen