Overslaan en naar de inhoud gaan

Blunder in Pinkpop-proces: verdachte krijgt verkeerd dossier

Geplaatst opdonderdag 12 augustus 2021 - 9:44

In aanloop naar het hoger beroep over het Pinkpopdrama is er geblunderd door het Hof in Den Bosch. Verdachte Danny S. (38) kreeg niet zijn eigen dossier toegezonden, maar een dossier over een liquidatie.

Dat vertelde Danny donderdagmorgen aan het Hof. Hij heeft het dossier inmiddels bij justitie ingeleverd en het Hof heeft excuses aangeboden.

Lees ook: Pinkpopdrama-proces wankelt: advocaat legt verdediging neer

Geen advocaat
Dat Danny het dossier zelf kreeg toegezonden, heeft alles te maken met het feit dat hij geen advocaat meer heeft. Zijn voormalig advocaat Raimon Maessen legde enkele dagen geleden de verdediging neer. "Om voor mij moverende redenen", zei Maessen tegen L1.

Danny liet het Hof vervolgens weten dat hij het hoger beroep wilde voortzetten zonder juridische bijstand.

Liquidatiedossier
Donderdagmorgen, bij de start van het proces in hoger beroep, kwam hij terug op dat idee. "Ik zou heel graag een nieuwe raadsman zoeken. Het was ook heel kort dag om er een te vinden", zei hij. Danny had zich ook niet kunnen voorbereiden. "Want ik heb niet mijn eigen dossier gekregen, maar dat van een liquidatieproces. Ik heb er amper naar gekeken, daar wil ik niks mee te maken hebben."

Geen winkeldief
Het Hof excuseerde zich voor die blunder en boog zich daarna over de juridische bijstand voor Danny. "Het is natuurlijk een zaak die ergens over gaat. Dit gaat niet over een winkeldiefstal. Hier spelen toch een aantal juridische kwesties. Vallen deze feiten onder artikel 5 of 6, bijvoorbeeld", zei de hogere rechter donderdag. De zaak is aangehouden voor onbepaalde tijd.

De Heerlense dertiger reed na Pinkpop 2018 een groep festivalbezoekers aan. Eén van hen overleed, drie anderen raakten zwaargewond. In de zomer van 2020 is Danny veroordeeld tot 120 uur taakstraf en zes maanden rijontzegging. Justitie had anderhalf jaar celstraf en vijf jaar rijontzegging geëist en ging in hoger beroep tegen het vonnis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen