Overslaan en naar de inhoud gaan

Blunder met resultaten Cito: mogelijk gevolgen schooladvies

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 17:39

Basisschool De Spoorzoeker in Kerkrade heeft fouten gemaakt met de resultaten van de Cito-toets. Zo zaten er verschillen tussen de toetsformulieren en de in het computersysteem ingevoerde scores.

De fout kwam aan het licht bij een interne controle van de administratie, zo schrijft scholenkoepel Movare in een brief aan de ouders en de verzorgers.

Gevolgen
Omdat er onjuiste resultaten van de eindtoets zijn verspreid, heeft dit mogelijk gevolgen voor de schooladviezen voor het voortgezet onderwijs. Dat betekent bijvoorbeeld dat sommige kinderen die dachten naar de havo te gaan, nu naar het vmbo moeten. Het is niet bekend om hoeveel kinderen het gaat.

Maatregelen
Movare heeft maatregelen genomen, zo staat in de brief die in het bezit is van deze redactie. Zo is de leraar die verantwoordelijk is voor de onjuist ingevoerde resultaten niet meer werkzaam bij De Spoorzoeker. Verder hebben er ook al gesprekken met de ouders en verzorgers van de betrokken scholieren plaatsgevonden. Tenslotte heeft de scholenkoepel ook de Inspectie van Onderwijs op de hoogte gebracht.

Een woordvoerder van Movare bevestigt het voorval. Hij wil inhoudelijk verder niet reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen