Overslaan en naar de inhoud gaan

Blunder met resultaten Cito: mogelijk gevolgen schooladvies

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 17:39

Basisschool De Spoorzoeker in Kerkrade heeft fouten gemaakt met de resultaten van de Cito-toets. Zo zaten er verschillen tussen de toetsformulieren en de in het computersysteem ingevoerde scores.

De fout kwam aan het licht bij een interne controle van de administratie, zo schrijft scholenkoepel Movare in een brief aan de ouders en de verzorgers.

Gevolgen
Omdat er onjuiste resultaten van de eindtoets zijn verspreid, heeft dit mogelijk gevolgen voor de schooladviezen voor het voortgezet onderwijs. Dat betekent bijvoorbeeld dat sommige kinderen die dachten naar de havo te gaan, nu naar het vmbo moeten. Het is niet bekend om hoeveel kinderen het gaat.

Maatregelen
Movare heeft maatregelen genomen, zo staat in de brief die in het bezit is van deze redactie. Zo is de leraar die verantwoordelijk is voor de onjuist ingevoerde resultaten niet meer werkzaam bij De Spoorzoeker. Verder hebben er ook al gesprekken met de ouders en verzorgers van de betrokken scholieren plaatsgevonden. Tenslotte heeft de scholenkoepel ook de Inspectie van Onderwijs op de hoogte gebracht.

Een woordvoerder van Movare bevestigt het voorval. Hij wil inhoudelijk verder niet reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen