Overslaan en naar de inhoud gaan

Bluesrock Festival Tegelen afgeblazen: 'Zoveelste klap'

Geplaatst opmaandag 16 augustus 2021 - 13:43

Het Bluesrock Festival in Tegelen kan dit jaar niet doorgaan. Met de verlenging van de coronamaatregelen is het voor de organisatie onmogelijk om de 37ste editie door te laten gaan.

"We hadden goede hoop dat het door kon gaan, maar afgelopen vrijdag kwam bij ons het nieuws binnen dat het voor ons onmogelijk was om het te organiseren zoals we zouden willen", zegt Niek Murray van Buro Pinkpop, de organisatie achter het bluesfestival.

Klap
Eind mei ging de kaartverkoop van start. Volgens Murray was het zichtbaar dat muziekliefhebbers snakken naar een festival. "De kaartverkoop is nog nooit zo goed verlopen als nu", zegt hij. "Het is zonde. We hebben al twee jaar geen festivals gehad. Wat moeten wij als branche nog doen om te laten zien dat het wél kan? Wij kunnen een veilige omgeving bieden", zegt Murray. "Vooral als je ziet dat stadions vol zitten en de Formule 1 wel doorgaat. Waar baseren ze deze beslissingen nou weer op? Dit voelt als de zoveelste klap in het gezicht."

Lees ook: Pinkpop schaart zich achter Unmute Us-protest

Bluesbeleving
Het festival, dat 11 september in De Doolhof plaats zou vinden, zou volgens Murray geen anderhalvemeterfestival of zitevenement zijn geworden. "Dat vinden we niet bij de bluesbeleving passen. Wij zouden wel testen voor toegang. Dus zo hadden we kunnen garanderen dat we alles veilig konden regelen. Alles was ingediend en goedgekeurd. Het was alleen wachten tot afgelopen vrijdag", verzucht hij.

De 37ste editie van het festival is verplaatst naar 3 september 2022. Verkochte tickets blijven geldig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen