Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloodworth helpt Oranje met treffer langs Kameroen

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 16:50

Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst heeft de Oranjeleeuwinnen zaterdagmiddag met een treffer aan de zege op Kameroen geholpen.

In Valenciennes werd het 3-1 voor Nederland. De verdedigster uit Horst scoorde in de 48ste minuut de 2-1.

Gelijk
Bij Oranje begonnen Bloodworth en Lieke Martens (Nieuw-Bergen) in de basis. De Nederlandse voetbalsters openden in de 41ste minuut de score in Valenciennes. Na een fraaie pass van Shanice van de Sanden rondde goalgetter Vivianne Miedema af. Lang kon Nederland niet genieten van de voorsprong. Vlak voor rust schoot Gabrielle Onguene Kameroen op gelijke hoogte: 1-1.

Eerste interlanddoelpunt
Het Nederlands Elftal ging na de rust op jacht naar de voorsprong. Met succes. In de 48ste minuut schoot Bloodworth Oranje van dichtbij weer op voorsprong 2-1. De goal tegen Kameroen was haar eerste interlanddoelpunt.

In de 85ste minuut besliste Miedema de wedstrijd met haar tweede goal van de middag: 3-1.

Foto: Orange Pictures

Canada
Het Nederlands Elftal staat na twee overwinningen eerste in groep E en heeft zich al verzekerd van een plek in de achtste finale. De Oranjeleeuwinnen wonnen eerder al van Nieuw-Zeeland. Donderdag neemt de ploeg van Sarina Wiegman het in Reims op tegen Canada.

Lees ook: Martens en Bloodworth winnen openingsduel in slotfase

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen