Overslaan en naar de inhoud gaan

Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeerder

Geplaatst opdinsdag 23 mei 2017 - 12:14

Blokker Holding verkoopt de keten van woonwarenhuizen Leen Bakker aan investeerder Gilde Equity Management. Dat maakte het retailconcern dinsdag bekend. De verkoopsom werd niet vermeld.

Blokker maakte vorige week bekend dat het zich volledig gaat richten op de gelijknamige winkels in huishoudelijke artikelen. De andere winkelformules worden de komende tijd verkocht. Behalve Leen Bakker zijn dat onder meer Intertoys, Xenos en Big Bazar.

Banen
De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Leen Bakker heeft 2300 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van ruim 330 miljoen euro. Het bijna honderdjarige bedrijf is sinds 1988 eigendom van Blokker.

Kwantum
De overname door Gilde brengt Leen Bakker onder één dak met concurrent Kwantum. Dat bedrijf, met een jaaromzet van zo'n 250 miljoen euro, werd in 2015 gekocht van het inmiddels failliete winkelconcern Macintosh. Beide ketens blijven als onafhankelijke merken bestaan.

Leen Bakker
Gilde zegt ervan overtuigd te zijn dat Leen Bakker in de nabije toekomst zal blijven groeien. Daarvoor is het wel nodig de online-activiteiten te versterken. Daar zal de komende tijd dan ook in worden geïnvesteerd.

Opluchting
Vakbond CNV is blij dat de overname voor de medewerkers van Leen Bakker in elk geval rust geeft, na het slechte nieuws begin mei over de reorganisatie bij Blokker Holding. Daardoor staan bij elkaar zo'n 1900 arbeidsplaatsen op de tocht.

"Dit is positief nieuws", aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer. "Wij hopen uiteraard dat in de nabije toekomst ook voor andere onderdelen uit de Blokker Holding een soortgelijke overname mogelijk is."

Goedkeuring
De ondernemingsraad van Blokker Holding is om advies gevraagd over de transactie. Verder is de verkoop nog afhankelijk van de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Brede belangstelling voor Big Bazar'
Blokker vertrekt uit Kerkrade
Adviseur Blokker: 'Liever geen winkel in Limburg'
Nog meer Blokker-winkels sluiten deuren in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen