Overslaan en naar de inhoud gaan

Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeerder

Geplaatst opdinsdag 23 mei 2017 - 12:14

Blokker Holding verkoopt de keten van woonwarenhuizen Leen Bakker aan investeerder Gilde Equity Management. Dat maakte het retailconcern dinsdag bekend. De verkoopsom werd niet vermeld.

Blokker maakte vorige week bekend dat het zich volledig gaat richten op de gelijknamige winkels in huishoudelijke artikelen. De andere winkelformules worden de komende tijd verkocht. Behalve Leen Bakker zijn dat onder meer Intertoys, Xenos en Big Bazar.

Banen
De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Leen Bakker heeft 2300 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van ruim 330 miljoen euro. Het bijna honderdjarige bedrijf is sinds 1988 eigendom van Blokker.

Kwantum
De overname door Gilde brengt Leen Bakker onder één dak met concurrent Kwantum. Dat bedrijf, met een jaaromzet van zo'n 250 miljoen euro, werd in 2015 gekocht van het inmiddels failliete winkelconcern Macintosh. Beide ketens blijven als onafhankelijke merken bestaan.

Leen Bakker
Gilde zegt ervan overtuigd te zijn dat Leen Bakker in de nabije toekomst zal blijven groeien. Daarvoor is het wel nodig de online-activiteiten te versterken. Daar zal de komende tijd dan ook in worden geïnvesteerd.

Opluchting
Vakbond CNV is blij dat de overname voor de medewerkers van Leen Bakker in elk geval rust geeft, na het slechte nieuws begin mei over de reorganisatie bij Blokker Holding. Daardoor staan bij elkaar zo'n 1900 arbeidsplaatsen op de tocht.

"Dit is positief nieuws", aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer. "Wij hopen uiteraard dat in de nabije toekomst ook voor andere onderdelen uit de Blokker Holding een soortgelijke overname mogelijk is."

Goedkeuring
De ondernemingsraad van Blokker Holding is om advies gevraagd over de transactie. Verder is de verkoop nog afhankelijk van de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Brede belangstelling voor Big Bazar'
Blokker vertrekt uit Kerkrade
Adviseur Blokker: 'Liever geen winkel in Limburg'
Nog meer Blokker-winkels sluiten deuren in Limburg
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen