Overslaan en naar de inhoud gaan

Blokhuis: 'Triatlonverhaal bewijst noodzaak onderzoek'

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 12:33

Het verhaal van voormalige toptriatleten in Trouw over misstanden in de triatlon is een "afschuwelijk bericht", vindt demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis.

In Trouw vertellen oud-triatleten Charissa Zijlstra en Renate Timmerman vrijdag over de nietsontziende aanpak op het Nationaal Triathlon Trainingscentrum in Sittard, die in hun geval leidde tot grote mentale gezondheidsproblemen. Timmerman kampt jaren later nog steeds met een eetstoornis.

Sport doorlichten
Het verhaal bewijst volgens Blokhuis de noodzaak om de volledige sport door te lichten op mishandeling, grensoverschrijdend gedrag en andere wantoestanden.

Onderzoek
Een onderzoek werd deze week, mede op aandringen van de Kamer, aangekondigd. Het volgt op een vernietigend rapport over misstanden in de turnwereld. "Kennelijk zijn er meer misstanden in de sport, als het klopt wat ze zeggen. En waarom zouden we daaraan twijfelen", zegt Blokhuis over de persoonlijke verhalen van Zijlstra en Timmerman.

Het bredere onderzoek dat nu wordt gedaan naar uitwassen in de topsport, "is niet zo diepgravend als de turnsport", maar neemt wel "de hele sportcultuur" onder de loep. "En natuurlijk gaat ook triatlon daarin meegenomen worden", aldus de staatssecretaris.

Lees ook: 'Triatleten psychisch en fysiek mishandeld op NTC Sittard'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen