Hoe is het om, net als de drie dj's in het Glazen Huis, een kleine week niets te eten? Ruud Maas, verslaggever van Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad, probeert het uit. Lees zijn ervaringen in zijn dagelijkse blog.
Het enige wat tot na het weekend op zijn menu staat: drie vers geperste sapjes van groenten en fruit per dag, afgewisseld met water en een paar kopjes thee.
Dag 4: Sorry voor het knorren
Ik wil mezelf heus niet vergelijken met de deelnemers van Expeditie Robinson, denk ik gisteravond terwijl ik een opgenomen uitzending van het survivalprogramma kijk. Zij moeten een dikke maand met een nagenoeg lege maand allerhande moeilijke proeven doen. Daarbij valt een paar dagen sapjes drinken in het niet. Maar toch, als ik zie hoe Amara en Anna na een opdracht van hun beloning snoepen - wijn en een kaasplank - kan ik wel door de grond zakken. Geef hier!
Nee, gistermiddag dan. Normaal gesproken zou ik me behoorlijk schamen als middenin een interview opeens mijn maag hard begint te knorren. Maar gistermiddag moest ik er vooral om grinniken. Mijn buik geeft dus niet zomaar op. Hij heeft honger en uit protest maakt hij veel tijd geluid. Zelfs een sapje helpt niet meer.
Want toen gisteravond een (niet gelogen) overheerlijk vloeibare maaltijd in mijn lichaam zat, had ik gelijk weer trek. De Medicine bevatte aardbeien, avocado, limoen, munt en appelsap en was heerlijk, maar zag er wel uit als een vage kruising tussen vanillevla en een aardbeienmilkshake. Normaal zou je zoiets maar al te graag overslaan, maar dat is in dit geval geen optie.

En de China Girl van zojuist - een groentebom met bleekselderij, paksoi, komkommer aangevuld met mango en appelsap - zag dan weer zo groen dat het sapje bijna licht gaf. Maar een lichtpuntje is het niet echt gebleken. Ik heb alweer trek. Niet aan dat kaasplankje denken, denk ik. Te laat, natuurlijk.
Hoe verliep de uitdaging van Ruud Maas tot nu toe?
- Dag 3: Lekker, zo'n flinke hap modder
- Dag 2: Toch een voltreffer voor Oranje
- Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?