Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog #SR15: Sorry voor het knorren

Geplaatst opzondag 6 december 2015 - 12:00

Hoe is het om, net als de drie dj's in het Glazen Huis, een kleine week niets te eten? Ruud Maas, verslaggever van Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad, probeert het uit. Lees zijn ervaringen in zijn dagelijkse blog.

Het enige wat tot na het weekend op zijn menu staat: drie vers geperste sapjes van groenten en fruit per dag, afgewisseld met water en een paar kopjes thee.

Dag 4: Sorry voor het knorren

Ik wil mezelf heus niet vergelijken met de deelnemers van Expeditie Robinson, denk ik gisteravond terwijl ik een opgenomen uitzending van het survivalprogramma kijk. Zij moeten een dikke maand met een nagenoeg lege maand allerhande moeilijke proeven doen. Daarbij valt een paar dagen sapjes drinken in het niet. Maar toch, als ik zie hoe Amara en Anna na een opdracht van hun beloning snoepen - wijn en een kaasplank - kan ik wel door de grond zakken. Geef hier!

Nee, gistermiddag dan. Normaal gesproken zou ik me behoorlijk schamen als middenin een interview opeens mijn maag hard begint te knorren. Maar gistermiddag moest ik er vooral om grinniken. Mijn buik geeft dus niet zomaar op. Hij heeft honger en uit protest maakt hij veel tijd geluid. Zelfs een sapje helpt niet meer.

Want toen gisteravond een (niet gelogen) overheerlijk vloeibare maaltijd in mijn lichaam zat, had ik gelijk weer trek. De Medicine bevatte aardbeien, avocado, limoen, munt en appelsap en was heerlijk, maar zag er wel uit als een vage kruising tussen vanillevla en een aardbeienmilkshake. Normaal zou je zoiets maar al te graag overslaan, maar dat is in dit geval geen optie.

Foto: Ruud Maas

En de China Girl van zojuist - een groentebom met bleekselderij, paksoi, komkommer aangevuld met mango en appelsap - zag dan weer zo groen dat het sapje bijna licht gaf. Maar een lichtpuntje is het niet echt gebleken. Ik heb alweer trek. Niet aan dat kaasplankje denken, denk ik. Te laat, natuurlijk.

Hoe verliep de uitdaging van Ruud Maas tot nu toe?
- Dag 3: Lekker, zo'n flinke hap modder
- Dag 2: Toch een voltreffer voor Oranje
- Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Blog #SR15: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?
Blog #SR15: Toch een voltreffer voor Oranje
Blog #SR15: Lekker, zo’n flinke hap modder
Blog #SR15: Nog maar twee gifbekers
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen