Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog #SR15: Nog maar twee gifbekers

Geplaatst opmaandag 7 december 2015 - 12:00

Hoe is het om, net als de drie dj's in het Glazen Huis, een kleine week niets te eten? Ruud Maas, verslaggever van Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad, probeert het uit. Lees zijn ervaringen in zijn dagelijkse blog.

Dag 5: Nog maar twee gifbekers

Wat ik vanaf morgen nooit meer ga drinken is rode bietensap. En rode bieten eet ik zeker ook niet meer. Elke keer dat ik het de afgelopen dagen toevoegde aan mijn sapjes, had ik eigenlijk al weinig zin om het überhaupt op te drinken. Maar ja, ik had mezelf voorgenomen me zo goed mogelijk aan de originele recepten van het Glazen Huis te houden. Als de dj’s rode bietensap drinken, dan moet ik er ook aan geloven. En los daarvan had ik natuurlijk gewoon trek.

Foto: Ruud Maas

Alles wat mijn maag in kon gaan, was een voordeel. In dat geval is het dan vooral jammer als je je erg verheugt op een sapje dat vervolgens blijkt tegen te vallen. Een cocktail van peer, sinaasappel, aardbeien, mango, munt en appelsap klinkt als een zoete lekkernij, maar zo smaakte het niet.

Het smaakte als.. ja, als wat eigenlijk? Als iets wat je maar gewoon moet opdrinken, met het verstand op nul. Gelukkig heb ik het – althans dat hoop ik toch echt – allerlekkerste sapje voor vanavond bewaard. Lychees (mijn favoriet!), banaan, mandarijnen, honingmeloen, pruimen en ananassap. Dat wordt smullen. Al is het punt genaderd dat ik geen sapje meer kan zien.

Maar yes, het eind is in zicht. Ik hoef nog maar twee gifbekers leeg te drinken en dan zit het erop. En het gaat nog altijd beter dan ik had verwacht. Niet dat het super simpel was. Ik heb heus wat lastige momenten gehad de afgelopen dagen, zo was de eerste dag ronduit ellende.

Maar ik heb meer energie dan ik had kunnen denken en ik voel me goed. Of ik het iemand zou aanraden, vragen collega’s. Nee, eigenlijk niet. Al zou een of twee dagen sappen voor niemand slecht zijn. Maar ik heb mijn portie voorlopig wel gehad.

In de krant van dinsdag een uitgebreid verslag van een kleine week vasten.

Hoe verliep de uitdaging van Ruud Maas tot nu toe?

- Dag 4: Sorry voor het knorren
- Dag 3: Lekker, zo’n flinke hap modder
- Dag 2: Toch een voltreffer voor Oranje
- Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Blog #SR15: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?
Blog #SR15: Toch een voltreffer voor Oranje
Blog #SR15: Lekker, zo’n flinke hap modder
Blog #SR15: Sorry voor het knorren
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen