Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog #SR15: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 11:58

Hoe is het om, net als de drie dj's in het Glazen Huis, een kleine week niets te eten? Ruud Maas, verslaggever van Dagblad De Limburger, probeert het uit. Lees zijn ervaringen in zijn dagelijkse blog op 1Limburg.

Het enige wat tot na het weekend op zijn menu staat: drie vers geperste sapjes van groenten en fruit per dag, afgewisseld met water en een paar kopjes thee.

Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Als je nu een overheerlijk broodje met bijvoorbeeld geitenkaas, honing en walnoten aan het eten bent: ik hoop dat het smaakt. Ik wacht ondertussen tot het 15:00 uur is en ik mijn tweede sapje van de dag kan drinken, na het glas met appel, spinazie, citroen en wortelsap van vanochtend. Tot dinsdag eet ik niet, om te ervaren hoe zwaar de dj's in het Glazen Huis het hebben.

De afgelopen dagen heeft ongeveer iedereen mij gewaarschuwd. Je ziet er met je zestig kilo nu al uit alsof je weken op sapjes leeft, lacht de een. Is er geen collega met meer spek op de ribben, vraagt de ander. Ik zie deze onderneming echter als uitdaging. Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden? - Ruud Maas

Als mijn collega afreist naar Congo om te zien voor welk doel straks geld wordt ingezameld, dan kan ik dit toch ook wel volhouden?

En zo kocht ik bijna de hele groente- en fruitwinkel leeg en ging met een volle krat met daar bovenop een tas vol biologische sapjes naar huis. Een deel ervan gaat vanaf nu drie keer per dag in mijn zachtroze blender en tussendoor drink ik water (veel water) en af en toe wat kruidenthee.

Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden? - Ruud Maas

Qua planning liet ik overigens wel even een steekje vallen. Ik bedacht dat ik zou beginnen met vasten de dag na mijn vaders verjaardag. Kon ik daar nog wat vlaai naar binnen schuiven en dan leek het me allemaal een stuk minder erg. Bleek zijn verjaardag niet gisteren, maar vandaag te zijn. Zie je al voor je hoe ik vanavond sneu aan een sapje zit, terwijl de rest van de familie van vlaai en lekkere hapjes snoept? Proosten met spinazie in je glas, het is weer eens wat anders.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Blog #SR15: Toch een voltreffer voor Oranje
Blog #SR15: Lekker, zo’n flinke hap modder
Blog #SR15: Sorry voor het knorren
Blog #SR15: Nog maar twee gifbekers
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen