Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog #SR15: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 11:58

Hoe is het om, net als de drie dj's in het Glazen Huis, een kleine week niets te eten? Ruud Maas, verslaggever van Dagblad De Limburger, probeert het uit. Lees zijn ervaringen in zijn dagelijkse blog op 1Limburg.

Het enige wat tot na het weekend op zijn menu staat: drie vers geperste sapjes van groenten en fruit per dag, afgewisseld met water en een paar kopjes thee.

Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Als je nu een overheerlijk broodje met bijvoorbeeld geitenkaas, honing en walnoten aan het eten bent: ik hoop dat het smaakt. Ik wacht ondertussen tot het 15:00 uur is en ik mijn tweede sapje van de dag kan drinken, na het glas met appel, spinazie, citroen en wortelsap van vanochtend. Tot dinsdag eet ik niet, om te ervaren hoe zwaar de dj's in het Glazen Huis het hebben.

De afgelopen dagen heeft ongeveer iedereen mij gewaarschuwd. Je ziet er met je zestig kilo nu al uit alsof je weken op sapjes leeft, lacht de een. Is er geen collega met meer spek op de ribben, vraagt de ander. Ik zie deze onderneming echter als uitdaging. Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden? - Ruud Maas

Als mijn collega afreist naar Congo om te zien voor welk doel straks geld wordt ingezameld, dan kan ik dit toch ook wel volhouden?

En zo kocht ik bijna de hele groente- en fruitwinkel leeg en ging met een volle krat met daar bovenop een tas vol biologische sapjes naar huis. Een deel ervan gaat vanaf nu drie keer per dag in mijn zachtroze blender en tussendoor drink ik water (veel water) en af en toe wat kruidenthee.

Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden? - Ruud Maas

Qua planning liet ik overigens wel even een steekje vallen. Ik bedacht dat ik zou beginnen met vasten de dag na mijn vaders verjaardag. Kon ik daar nog wat vlaai naar binnen schuiven en dan leek het me allemaal een stuk minder erg. Bleek zijn verjaardag niet gisteren, maar vandaag te zijn. Zie je al voor je hoe ik vanavond sneu aan een sapje zit, terwijl de rest van de familie van vlaai en lekkere hapjes snoept? Proosten met spinazie in je glas, het is weer eens wat anders.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Blog #SR15: Toch een voltreffer voor Oranje
Blog #SR15: Lekker, zo’n flinke hap modder
Blog #SR15: Sorry voor het knorren
Blog #SR15: Nog maar twee gifbekers
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen