Hoe is het om, net als de drie dj's in het Glazen Huis, een kleine week niets te eten? Ruud Maas, verslaggever van Dagblad De Limburger, probeert het uit. Lees zijn ervaringen in zijn dagelijkse blog op 1Limburg.
Het enige wat tot na het weekend op zijn menu staat: drie vers geperste sapjes van groenten en fruit per dag, afgewisseld met water en een paar kopjes thee.
Dag 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?
Als je nu een overheerlijk broodje met bijvoorbeeld geitenkaas, honing en walnoten aan het eten bent: ik hoop dat het smaakt. Ik wacht ondertussen tot het 15:00 uur is en ik mijn tweede sapje van de dag kan drinken, na het glas met appel, spinazie, citroen en wortelsap van vanochtend. Tot dinsdag eet ik niet, om te ervaren hoe zwaar de dj's in het Glazen Huis het hebben.
De afgelopen dagen heeft ongeveer iedereen mij gewaarschuwd. Je ziet er met je zestig kilo nu al uit alsof je weken op sapjes leeft, lacht de een. Is er geen collega met meer spek op de ribben, vraagt de ander. Ik zie deze onderneming echter als uitdaging. Kan ik deze sapjesterreur volhouden?

Als mijn collega afreist naar Congo om te zien voor welk doel straks geld wordt ingezameld, dan kan ik dit toch ook wel volhouden?
En zo kocht ik bijna de hele groente- en fruitwinkel leeg en ging met een volle krat met daar bovenop een tas vol biologische sapjes naar huis. Een deel ervan gaat vanaf nu drie keer per dag in mijn zachtroze blender en tussendoor drink ik water (veel water) en af en toe wat kruidenthee.

Qua planning liet ik overigens wel even een steekje vallen. Ik bedacht dat ik zou beginnen met vasten de dag na mijn vaders verjaardag. Kon ik daar nog wat vlaai naar binnen schuiven en dan leek het me allemaal een stuk minder erg. Bleek zijn verjaardag niet gisteren, maar vandaag te zijn. Zie je al voor je hoe ik vanavond sneu aan een sapje zit, terwijl de rest van de familie van vlaai en lekkere hapjes snoept? Proosten met spinazie in je glas, het is weer eens wat anders.