Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bloemetje voor pechvogel Postcode Loterij

Geplaatst opzondag 3 januari 2016 - 14:48

Postcode Loterij-verliezer Kamal Maihouane uit Sittard hoeft niet alsnog op een zak geld van de loterij te rekenen.

De organisatie laat weten het 'uiteraard heel vervelend' te vinden dat de Sittardenaar miljoenen misliep, maar kan verder weinig voor hem doen.

Onvoldoende saldo
De 21-jarige man deed drie jaar mee met de Postcode Loterij, maar door een te laag saldo op zijn rekening liep de automatische incasso voor december mis. En daardoor waren de vier loten waarmee hij al die tijd als speelt ongeldig. Juist toen de Postcode Kanjer in Sittard viel.

Lees ook: Pechvogel uit Sittard loopt miljoenen mis door foutje

Eigen schuld
"Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf om te zorgen dat er genoeg geld op de rekening staat", zegt Martijn van Klaveren van de Postcode Loterij tegen L1. "We doen meerdere pogingen om geld af te schrijven. Lukt het niet, dan krijg je geen waarschuwing en speel je niet mee." Een eerlijk systeem, vindt Van Klaveren. "Je deelt de prijs met je buren, die ook hebben betaald voor hun lot."

Geen cheque
Maihouane dacht vrijdagavond een half uur dat hij miljonair was, maar sloeg aan het twijfelen toen ze niet met een cheque bij hem aanbelden. Toen ontdekte hij dat het geld niet was afgeschreven. Hij belde direct met de Postcode Loterij, waar hij te horen kreeg dat de loterij niks voor hem kan betekenen.

Gebaar
"Alles valt natuurlijk in het niet bij miljoenen, maar we kijken wel of we nog een aardig gebaar kunnen maken", zegt Van Klaveren. Op de vraag wat dan zal zijn, zegt hij: "Dat zal zijn in de grootte van een bloemetje. We vinden het natuurlijk heel vervelend, maar meer kunnen we niet doen."

Kijkje achter de schermen
Maihouane laat weten dat hij inmiddels een telefoontje heeft gehad van de Postcode Loterij. Naast het bosje bloemen, mag hij ook een kijkje achter de schermen nemen bij het buurtfeest dat de Postcode Loterij voor de winnaars in Sittard organiseert.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mogelijk juridische stappen tegen Postcode Loterij
Postcode-miljoenenbal met Wolter Kroes en VanVelzen
'Al die miljoenen zijn goed voor het centrum'
'Geluksdag': Sittard weer in de prijzen met loterij
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen