Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bloemetje voor pechvogel Postcode Loterij

Geplaatst opzondag 3 januari 2016 - 14:48

Postcode Loterij-verliezer Kamal Maihouane uit Sittard hoeft niet alsnog op een zak geld van de loterij te rekenen.

De organisatie laat weten het 'uiteraard heel vervelend' te vinden dat de Sittardenaar miljoenen misliep, maar kan verder weinig voor hem doen.

Onvoldoende saldo
De 21-jarige man deed drie jaar mee met de Postcode Loterij, maar door een te laag saldo op zijn rekening liep de automatische incasso voor december mis. En daardoor waren de vier loten waarmee hij al die tijd als speelt ongeldig. Juist toen de Postcode Kanjer in Sittard viel.

Lees ook: Pechvogel uit Sittard loopt miljoenen mis door foutje

Eigen schuld
"Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf om te zorgen dat er genoeg geld op de rekening staat", zegt Martijn van Klaveren van de Postcode Loterij tegen L1. "We doen meerdere pogingen om geld af te schrijven. Lukt het niet, dan krijg je geen waarschuwing en speel je niet mee." Een eerlijk systeem, vindt Van Klaveren. "Je deelt de prijs met je buren, die ook hebben betaald voor hun lot."

Geen cheque
Maihouane dacht vrijdagavond een half uur dat hij miljonair was, maar sloeg aan het twijfelen toen ze niet met een cheque bij hem aanbelden. Toen ontdekte hij dat het geld niet was afgeschreven. Hij belde direct met de Postcode Loterij, waar hij te horen kreeg dat de loterij niks voor hem kan betekenen.

Gebaar
"Alles valt natuurlijk in het niet bij miljoenen, maar we kijken wel of we nog een aardig gebaar kunnen maken", zegt Van Klaveren. Op de vraag wat dan zal zijn, zegt hij: "Dat zal zijn in de grootte van een bloemetje. We vinden het natuurlijk heel vervelend, maar meer kunnen we niet doen."

Kijkje achter de schermen
Maihouane laat weten dat hij inmiddels een telefoontje heeft gehad van de Postcode Loterij. Naast het bosje bloemen, mag hij ook een kijkje achter de schermen nemen bij het buurtfeest dat de Postcode Loterij voor de winnaars in Sittard organiseert.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mogelijk juridische stappen tegen Postcode Loterij
Postcode-miljoenenbal met Wolter Kroes en VanVelzen
'Al die miljoenen zijn goed voor het centrum'
'Geluksdag': Sittard weer in de prijzen met loterij
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen