Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloemetje mag nog niet in VieCuri, bezoek wel weer

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2020 - 22:05

Bezoek aan patiënten in het VieCuri wordt weer mondjesmaat toegestaan. Al zijn er wel een aantal regels.

Maximaal 1 bezoeker per patiënt, mondkapje op en lopen volgens een vaste looproute. Die regels schrijft het ziekenhuis voor.

Bloemetje nog niet
Een bloemetje meenemen voor de patiënt mag voorlopig nog niet. Voor de rest willen de ziekenhuizen in Venlo en Venray het voor iedereen zo normaal als mogelijk maken. "In principe mag iedereen hier naar binnenlopen mits je geen corona-gerelateerde klachten hebt natuurlijk."

"We houden ons aan de RIVM richtlijnen en kijken ook naar de ervaringen binnen andere ziekenhuizen", zegt bestuurder IJsbrand Schouten van VieCuri.

Zenuwachtig
De 57-jarige Huub Hermans uit Reuver is geen corona-patiënt en ligt nu anderhalve week in het Venlose ziekenhuis. Woensdagavond ziet hij zijn vrouw Marij eindelijk weer voor het eerst. "Dat is niet niks. Ik weet dat zij net zo zenuwachtig is als ik."

Huub vertelt woensdag over het bezoek:

Video: L1

Mondkapjes
De regels zijn in principe voor alle bezoekers hetzelfde. Mondkapjes worden aan de balie verstrekt en moeten verplicht gedragen worden. Desinfectie van de handen na het aanbrengen van het mondkapje en het verlaten van het ziekenhuis is ook verplicht.

Verruiming voor terminale patiënten
De bezoekuren zijn op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 in het weekend tussen 14:00 en 16:00. Bezoek voor terminale patiënten moet op afspraak. In dat geval zijn meerdere personen toegestaan.

Opluchting onder personeel
Het is niet alleen een opluchting voor familie en patiënten. Volgens Caroline Teeuwen van VieCuri betekent de bezoekregeling een enorme verlichting voor het verplegend personeel. "Meer dan ooit zijn zij de laatste weken de schakel tussen familie en patiënt. Je kunt je voorstellen dat het voor hun heel fijn is dat patiënten nu weer zelf aan familie en geliefden kunnen vertellen hoe het met ze gaat."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen