Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloemenstraatverkoop verboden: 'Geen uitzondering'

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 10:54

De gemeente Maastricht kan geen uitzondering maken om straatverkoop van bloemisten toe te staan in de stad.

'Ik begrijp heel goed dat dit voor ondernemers een harde boodschap is, maar gelet op de lockdown waar we ons nu in bevinden is er geen andere keus', schrijft burgemeester Annemarie Penn-te Strake in antwoorden op vragen van de PvdA.

Boze bloemisten
De partij was in de bres gesprongen voor Maastrichtse bloemisten. De bloemenverkopers zijn boos omdat zij in tegenstelling tot in andere gemeenten geen straatverkoop mogen doen. Alhoewel bloemen niet onder essentiële goederen vallen, is voor de buitenverkoop van bloemen een uitzondering gemaakt in de lockdownregels. 'Om het aantal besmettingen terug te dringen is het van groot belang dat het aantal uitzonderingen niet groter wordt gemaakt dan strikt noodzakelijk is', aldus Penn.

Lees ook: Geen straatverkoop: Maastrichtse bloemisten boos

Regelgeving
De burgemeester van Maastricht weet dat er gemeenten zijn waar straatverkoop wél is toegestaan. Dat komt volgens Penn omdat de regels anders geïnterpreteerd kunnen worden. 'Overigens wordt vanwege het feit dat de regelgeving op verschillende manieren wordt uitgelegd, ook landelijk gekeken naar hoe om te gaan met de bloemenverkoop', schrijft ze in haar antwoorden. Daarnaast volgen volgens Penn de meeste gemeenten de lijn van Maastricht.

Volgens Penn heeft een aantal ondernemers gevraagd of ze een standplaats konden krijgen om hun waren te verkopen. Met die ondernemers is volgens de burgemeester gekeken of hier mogelijkheden voor waren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen