mia

Mia viert 90ste verjaardag vanaf balkon

Mia Rutten uit Susteren vierde haar 90ste verjaardag woensdag vanaf het balkon.

Bloemenactie Phil Boonen Igor Stel
Spontane actie: 10.000 bloemen voor ouderen en zorgpersoneel

Een spontane actie van advocaat Phil Boonen en Kasteel Limbricht-exploitant Igor Stel is uitgegroeid tot een gigantische bloemenservice. De twee regelden liefst 10.000 bosjes bloemen en deelden die uit in zorgcentra.

Tegelen geteisterd door tientallen bloempotten

Inwoners van Tegelen keken donderdag verbaasd op toen bleek dat het dorp plotseling werd bezet door tientallen bloempotten en plantjes. Ook is de bestrating in het dorp beschadigd.

Extra vrachtvluchten naar Maastricht-Aachen Airport

Luchtvaartmaatschappij Emirates zet de bloemetjes buiten op Maastricht-Aachen Airport. Letterlijk, want sinds deze week landen er extra vrachtvliegtuigen met voornamelijk bloemen op de Zuid-Limburgse luchthaven.

Video: Ondanks droogte succesvol bloementapijt in Roermond

Een kleurrijk bloementapijt in Roermond heeft de afgelopen dagen zeker tweeduizend bezoekers getrokken.

Oplossing bloemenvernielende meeuwen: Lasers en vliegers

Bloemist Paul Deckers denkt een oplossing te hebben gevonden voor de meeuwen in Rome, die vorig jaar zijn bloemstukken hebben vernield.

Limburgse bloemist zoekt oplossing voor meeuwen in Rome

Bloemist Paul Deckers uit Posterholt heeft nog geen oplossing kunnen vinden om te voorkomen dat meeuwen opnieuw zijn bloemencreatie in Rome vernielen.

Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

Bloemschikker Paul Deckers uit Posterholt is ook dit jaar de hoofdarrangeur van het bloemenfeest op het Sint-Pietersplein, wanneer de paus daar temidden van Nederlandse bloemen zijn paaszegen uitspreekt.

Bloemzaden moeten leiden tot fleurige akkerranden

Zo'n 20 mensen hebben zich bij de gemeente Gennep gemeld voor een gratis pakket met bloemzaden.

Mogelijke oplossingen voor 'meeuwenprobleem' bij bloemen

Het ophangen van een silhouet van een roofvogel zou kunnen voorkomen dat meeuwen aan de haal gaan met bloemen, zoals dit weekend op het Sint-Pietersplein in Rome gebeurde.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV