Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloedheet weekend voor de boeg: daarna einde hittegolf

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 9:34

Het laatste weekend van juni wordt tropisch warm, maar daarna is de enorme hitte voorbij en koelt het af.

Dat meldt Meteo Limburg.

Drukkend warm
Zaterdag wordt de warmste dag van de twee met 34 graden en lokaal zelfs 35 graden. De zon zal de hele dag schijnen. Het RIVM verwacht dat er kans is op smog door ozon. Mensen die daar gevoelig voor zijn wordt geadviseerd om binnen te blijven en lichamelijke inspanning te beperken. Vanwege de voorspelling van hoge temperaturen gaat de Merseloop in Venray niet door, laat de organisatie weten. Zondag zijn er wel wat wolkenvelden. Ook wordt het dan benauwd. Die dag loopt het kwik op tot ongeveer 32 graden. Later op de dag koelt het af.

Einde hittegolf
Maandag, de eerste dag van juli, verloopt nog zomers met 25 graden, maar dinsdag komt de temperatuur niet meer boven de 25. Er komt daarmee een einde aan de eerste hittegolf van dit jaar in Limburg.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen