Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloedheet weekend voor de boeg: daarna einde hittegolf

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 9:34

Het laatste weekend van juni wordt tropisch warm, maar daarna is de enorme hitte voorbij en koelt het af.

Dat meldt Meteo Limburg.

Drukkend warm
Zaterdag wordt de warmste dag van de twee met 34 graden en lokaal zelfs 35 graden. De zon zal de hele dag schijnen. Het RIVM verwacht dat er kans is op smog door ozon. Mensen die daar gevoelig voor zijn wordt geadviseerd om binnen te blijven en lichamelijke inspanning te beperken. Vanwege de voorspelling van hoge temperaturen gaat de Merseloop in Venray niet door, laat de organisatie weten. Zondag zijn er wel wat wolkenvelden. Ook wordt het dan benauwd. Die dag loopt het kwik op tot ongeveer 32 graden. Later op de dag koelt het af.

Einde hittegolf
Maandag, de eerste dag van juli, verloopt nog zomers met 25 graden, maar dinsdag komt de temperatuur niet meer boven de 25. Er komt daarmee een einde aan de eerste hittegolf van dit jaar in Limburg.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen