Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloedheet weekend voor de boeg: daarna einde hittegolf

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 9:34

Het laatste weekend van juni wordt tropisch warm, maar daarna is de enorme hitte voorbij en koelt het af.

Dat meldt Meteo Limburg.

Drukkend warm
Zaterdag wordt de warmste dag van de twee met 34 graden en lokaal zelfs 35 graden. De zon zal de hele dag schijnen. Het RIVM verwacht dat er kans is op smog door ozon. Mensen die daar gevoelig voor zijn wordt geadviseerd om binnen te blijven en lichamelijke inspanning te beperken. Vanwege de voorspelling van hoge temperaturen gaat de Merseloop in Venray niet door, laat de organisatie weten. Zondag zijn er wel wat wolkenvelden. Ook wordt het dan benauwd. Die dag loopt het kwik op tot ongeveer 32 graden. Later op de dag koelt het af.

Einde hittegolf
Maandag, de eerste dag van juli, verloopt nog zomers met 25 graden, maar dinsdag komt de temperatuur niet meer boven de 25. Er komt daarmee een einde aan de eerste hittegolf van dit jaar in Limburg.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen