Duizenden doppen voor Limburgse blinden en slechtzienden

Er worden duizenden flessen- en pottendoppen ingezameld door het LimburgsOog, om geld op te halen voor het organiseren van activiteiten voor blinden en slechtzienden.

Blinden weten Oogcafé Roermond goed te vinden

De eerste bijeenkomst van het oogcafé van Roermond is heel goed bezocht. Zo'n 40 blinden en slechtzienden meldden zich dinsdagmiddag bij het café in gemeenschapshuis 't Paradies.

Venlonaar bedenkt therapie tegen erfelijke blindheid

De Venlose geneticus Rob Collin heeft een therapie bedacht die een genetische fout, waardoor mensen blind worden, kan herstellen.

Ontslag na uitschelden blinde collega: 'Blindj vèrke'

Een medewerkster van blindenorganisatie Visio in Geleen is ontslagen nadat ze een blinde collega had uitgescholden.

Blinden kunnen op alle treinstations terecht

Blinden en slechtzienden kunnen op alle treinstations in Nederland terecht. De afgelopen jaren is er op de stations in totaal voor 90 kilometer aan voelbare en zichtbare geleidelijnen op dezelfde manier aangelegd.

Video: Zo steken blinden een drukke weg over

Hoe lastig is het om als blinde of slechtziende de weg over te steken? In Sittard konden mensen dat vrijdag ervaren op de drukke Rijksweg.

Bioscoop op wielen toont film voor blinden en slechtzienden

In Roermond staat een kleine bioscoop op wielen, waar voorbijgangers kunnen ervaren hoe blinden en slechtzienden film en televisie kijken.

Blerickse modeontwerpster gaat blind te werk

Modeontwerpster Monique Desar uit Blerick maakt haar nieuwe ontwerpen blind.

Blinde man haalt zwarte band in vechtsport

Burney Aerts uit Maasbree voelt klappen en stoten aankomen zonder dat hij ze ziet. Onlangs heeft hij de zwarte band gehaald in jiu-jitsu.

Darten voor blinden en slechtzienden in Blerick

In Blerick wordt binnenkort een bijzonder darttoernooi georganiseerd voor blinden en slechtzienden.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten