Duizenden doppen voor Limburgse blinden en slechtzienden

Er worden duizenden flessen- en pottendoppen ingezameld door het LimburgsOog, om geld op te halen voor het organiseren van activiteiten voor blinden en slechtzienden.

Blinden weten Oogcafé Roermond goed te vinden

De eerste bijeenkomst van het oogcafé van Roermond is heel goed bezocht. Zo'n 40 blinden en slechtzienden meldden zich dinsdagmiddag bij het café in gemeenschapshuis 't Paradies.

Venlonaar bedenkt therapie tegen erfelijke blindheid

De Venlose geneticus Rob Collin heeft een therapie bedacht die een genetische fout, waardoor mensen blind worden, kan herstellen.

Ontslag na uitschelden blinde collega: 'Blindj vèrke'

Een medewerkster van blindenorganisatie Visio in Geleen is ontslagen nadat ze een blinde collega had uitgescholden.

Blinden kunnen op alle treinstations terecht

Blinden en slechtzienden kunnen op alle treinstations in Nederland terecht. De afgelopen jaren is er op de stations in totaal voor 90 kilometer aan voelbare en zichtbare geleidelijnen op dezelfde manier aangelegd.

Video: Zo steken blinden een drukke weg over

Hoe lastig is het om als blinde of slechtziende de weg over te steken? In Sittard konden mensen dat vrijdag ervaren op de drukke Rijksweg.

Bioscoop op wielen toont film voor blinden en slechtzienden

In Roermond staat een kleine bioscoop op wielen, waar voorbijgangers kunnen ervaren hoe blinden en slechtzienden film en televisie kijken.

Blerickse modeontwerpster gaat blind te werk

Modeontwerpster Monique Desar uit Blerick maakt haar nieuwe ontwerpen blind.

Blinde man haalt zwarte band in vechtsport

Burney Aerts uit Maasbree voelt klappen en stoten aankomen zonder dat hij ze ziet. Onlangs heeft hij de zwarte band gehaald in jiu-jitsu.

Darten voor blinden en slechtzienden in Blerick

In Blerick wordt binnenkort een bijzonder darttoernooi georganiseerd voor blinden en slechtzienden.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten