Overslaan en naar de inhoud gaan

Bliksemstart van Femke Gort bij Belgische crossploeg

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 20:30

Wielrenster Femke Gort beleeft een bliksemstart bij haar nieuwe Belgische crossploeg. Het 17-jarige talent stond tijdens dit prille seizoen al twee keer op het podium.

De uit Echt afkomstige wielrenster heeft bewust gekozen voor de Belgische wielerploeg BNS Technics Groep T.O.M. Deze UCI-ploeg rijdt voornamelijk een internationaal crossprogramma.

Met 17 jaar aan de start
In het Belgische Kessel kwam ze in haar tweede wedstrijd van het seizoen reeds als winnares over de streep. Tijdens de Kleebergcross in Mechelen kwam ze net te kort om het zegegebaar te kunnen maken. Ze werd toen tweede. Deze prestaties zijn opmerkelijk omdat Gort met haar 17 jaar bij de eliterensters één van de jongste deelneemsters is.

Uitzonderlijk talent
Ploegleider Iwan Gevers is bijzonder tevreden met zijn nieuwe aanwinst. Direct na de eerste vrijblijvende training zag Gevers dat Femke een uitzonderlijk talent heeft. Het management van de Belgische ploeg besloot dan ook meteen om haar tot en met het veldritseizoen 2022-2023 vast te leggen.

Ceylin del Carmen Alvarado
In het verleden reden huidige veldrittoppers als Ceylin del Carmen Alvarado en meer recent Aniek van Alphen ook voor de ploeg. Femke Gort zal dit veldritseizoen voornamelijk Belgische crossen gaan rijden.

Goed herstelt na aanrijding
In de aanloop naar de Ethiascross werd Gort tijdens de training door een auto aangereden. Na controle in het ziekenhuis werden geen breuken geconstateerd. De jonge renster was echter wel behoorlijk gehavend: Een gebroken voortand, pijnlijke kaak, hechtingen in de kin, gekneusd bovenbeen en ze had over haar hele lichaam schaafwonden. De volgende dag zat ze echter al weer op haar fiets. "Als er niets gebroken is kan ik ook fietsen", zei ze met een pijnlijke grimas.

Inhaalrace
In de Ethiascross zat er zo vlak na de tuimelpartij echter geen podium plaats in: 16e. Toch was de ploegleiding zeer tevreden met de manier waarop ze gekoerst had. Gort had immers door een gebrek aan wedstrijdpunten vanaf de 45ste plaats moeten aanvangen. Door haar uitstekende technische vaardigheden lukte het haar om meer dan dertig rensters tijdens de wedstrijd in te halen.

Studie naast haar fietscarrière
Femke Gort, die sinds september Social Work studeert aan de hogeschool Zuyd in Sittard, neemt al sinds haar zevende deel aan weg- en crosswedstrijden. Een hoogtepunt was haar Nederlandse titel op de weg in 2014 en Gort behaalde ook als nieuweling nog mooie resultaten, met diverse podiumplekken.

Limburgse Thoma Cross Cup
Als eerstejaarsjunior was ze vooral actief in de Limburgse Thoma Cross Cup en werd ze kampioen bij de Wieler Federatie Nederland. Tijdens het Nederlands kampioenschap voor dames junioren in Rucphen werd ze twaalfde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen