Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Blijft Verstappen nu uit de muur?' is de hamvraag in Monaco

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 18:25

Na vijf opeenvolgende zeges voor Mercedes hopen Max Verstappen en Red Bull in Monaco voor een verrassing te zorgen. "Er liggen kansen op de zaterdag. Het is moeilijk inhalen in Monaco, dus de focus ligt op de kwalificatie", zegt Formule 1-analist Xavier Maassen.

"Je moet alles uit die ronde halen, op de limiet gaan, langs de muren schaven om vooraan te staan", aldus Maassen. "En als je vooraan staat, heb je in Monaco een hele goede kans om te winnen. Misschien is de zaterdag nog wel spectaculairder dan de zondag."

Muur
In de afgelopen jaren crashte Verstappen telkens op het circuit in de ministaat. Maassen: "Max heeft een moeilijke relatie met dit circuit. Het heeft hem iedere keer posities gekost. De grote vraag wordt: gaat Max uit de muur blijven dit weekend en gaat hij dan ook scoren?" In 2018 moest Verstappen door een crash tijdens de vrije training als laatste aan de race starten, waarin hij zich uiteindelijk opwerkte naar de negende plaats.

Speciale stuurhuizen
Een van Monaco's kenmerkende bochten is de Loews, een trage, krappe haarspeldbocht. "In de Formule 1 worden speciale stuurhuizen voor die bocht gemaakt, omdat ze normaal niet zo'n scherpe hoek maken." Ook het uitkomen van de tunnel is een befaamd stukje circuit. "Het ziet er op een camera altijd spectaculair uit. Het is ook de beste inhaalmogelijkheid op dit circuit, verder valt er bijna niet in te halen", zeg Maassen.

Vrije trainingen
Donderdag werden in Monte Carlo al de eerste en tweede vrije training verreden. Verstappen klokte tijdens de eerste sessie de tweede tijd, later op de middag moest hij genoegen nemen met de zesde plaats.

Lees ook: Verstappen slechts zesde in tweede training

De race begint zondag om 15:10 uur en is dan rechtstreeks te volgen op L1 Radio en via een liveblog op 1Limburg.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen