Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Blijft Verstappen nu uit de muur?' is de hamvraag in Monaco

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 18:25

Na vijf opeenvolgende zeges voor Mercedes hopen Max Verstappen en Red Bull in Monaco voor een verrassing te zorgen. "Er liggen kansen op de zaterdag. Het is moeilijk inhalen in Monaco, dus de focus ligt op de kwalificatie", zegt Formule 1-analist Xavier Maassen.

"Je moet alles uit die ronde halen, op de limiet gaan, langs de muren schaven om vooraan te staan", aldus Maassen. "En als je vooraan staat, heb je in Monaco een hele goede kans om te winnen. Misschien is de zaterdag nog wel spectaculairder dan de zondag."

Muur
In de afgelopen jaren crashte Verstappen telkens op het circuit in de ministaat. Maassen: "Max heeft een moeilijke relatie met dit circuit. Het heeft hem iedere keer posities gekost. De grote vraag wordt: gaat Max uit de muur blijven dit weekend en gaat hij dan ook scoren?" In 2018 moest Verstappen door een crash tijdens de vrije training als laatste aan de race starten, waarin hij zich uiteindelijk opwerkte naar de negende plaats.

Speciale stuurhuizen
Een van Monaco's kenmerkende bochten is de Loews, een trage, krappe haarspeldbocht. "In de Formule 1 worden speciale stuurhuizen voor die bocht gemaakt, omdat ze normaal niet zo'n scherpe hoek maken." Ook het uitkomen van de tunnel is een befaamd stukje circuit. "Het ziet er op een camera altijd spectaculair uit. Het is ook de beste inhaalmogelijkheid op dit circuit, verder valt er bijna niet in te halen", zeg Maassen.

Vrije trainingen
Donderdag werden in Monte Carlo al de eerste en tweede vrije training verreden. Verstappen klokte tijdens de eerste sessie de tweede tijd, later op de middag moest hij genoegen nemen met de zesde plaats.

Lees ook: Verstappen slechts zesde in tweede training

De race begint zondag om 15:10 uur en is dan rechtstreeks te volgen op L1 Radio en via een liveblog op 1Limburg.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen