Overslaan en naar de inhoud gaan

'Blijft Verstappen nu uit de muur?' is de hamvraag in Monaco

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 18:25

Na vijf opeenvolgende zeges voor Mercedes hopen Max Verstappen en Red Bull in Monaco voor een verrassing te zorgen. "Er liggen kansen op de zaterdag. Het is moeilijk inhalen in Monaco, dus de focus ligt op de kwalificatie", zegt Formule 1-analist Xavier Maassen.

"Je moet alles uit die ronde halen, op de limiet gaan, langs de muren schaven om vooraan te staan", aldus Maassen. "En als je vooraan staat, heb je in Monaco een hele goede kans om te winnen. Misschien is de zaterdag nog wel spectaculairder dan de zondag."

Muur
In de afgelopen jaren crashte Verstappen telkens op het circuit in de ministaat. Maassen: "Max heeft een moeilijke relatie met dit circuit. Het heeft hem iedere keer posities gekost. De grote vraag wordt: gaat Max uit de muur blijven dit weekend en gaat hij dan ook scoren?" In 2018 moest Verstappen door een crash tijdens de vrije training als laatste aan de race starten, waarin hij zich uiteindelijk opwerkte naar de negende plaats.

Speciale stuurhuizen
Een van Monaco's kenmerkende bochten is de Loews, een trage, krappe haarspeldbocht. "In de Formule 1 worden speciale stuurhuizen voor die bocht gemaakt, omdat ze normaal niet zo'n scherpe hoek maken." Ook het uitkomen van de tunnel is een befaamd stukje circuit. "Het ziet er op een camera altijd spectaculair uit. Het is ook de beste inhaalmogelijkheid op dit circuit, verder valt er bijna niet in te halen", zeg Maassen.

Vrije trainingen
Donderdag werden in Monte Carlo al de eerste en tweede vrije training verreden. Verstappen klokte tijdens de eerste sessie de tweede tijd, later op de middag moest hij genoegen nemen met de zesde plaats.

Lees ook: Verstappen slechts zesde in tweede training

De race begint zondag om 15:10 uur en is dan rechtstreeks te volgen op L1 Radio en via een liveblog op 1Limburg.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen