Overslaan en naar de inhoud gaan

'Blij dat scholen open blijven, maar nog veel vragen'

Geplaatst opvrijdag 26 november 2021 - 22:13

De scholen kunnen openblijven en daar is directeur John van de Ven van basisschool De Meule in Venlo blij om. Al heeft de directeur toch veel vragen over de nieuwe maatregelen.

Dat zegt de schooldirecteur in L1mburg Centraal.

Moeilijke periode
"Aan de ene kant ben ik blij dat we open mogen blijven", zegt Van de Ven. "Het is belangrijk voor de kinderen die het het hardste nodig hebben." Toch denkt de directeur dat het een moeilijke periode wordt. "We merken nu al dat we veel kinderen missen in de groep omdat ze thuis moeten blijven in verband met besmettingen."

Lees ook: Nieuwe coronaregels: avondlockdown en mondkapje op school

Mondkapje op de gang
De scholen blijven open, maakte premier Rutte vrijdagavond bekend. "Maar dat vraagt wel een aantal extra afspraken", zei de premier. Zo komen er looproutes in de gebouwen en moeten leerlingen vanaf groep zes op basisscholen en middelbare scholieren verplicht een mondkapje in de gang dragen. "Dat verbaasde me", zegt directeur John van de Ven. "Op de gang wel, in de klas moet het niet. We gaan kijken hoe dat gaat."

Ook oud-burgemeester en oud-minister Gerd Leers is tevreden dat de scholen open blijven. "Vooral voor de kwetsbare kinderen. Zij hebben het op school vaak beter dan thuis", aldus Leers. Leers analyseerde de nieuwe maatregelen in L1mburg Centraal.

Zelftest
Een andere maatregel voor de scholen is dat zowel leraren en leerlingen twee keer per week een zelftest moeten doen. "We kunnen de zelftests niet controleren", zegt schooldirecteur John van de Ven. "Iedereen moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen