Overslaan en naar de inhoud gaan

Blessure Luc Steins bij oefennederlaag handbalheren

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 22:07

De nationale handbalequipe heeft in de voorbereiding op het EK vrijdagavond een oefenduel van Tunesië verloren. Luc Steins raakte bovendien geblesseerd.

Op de Yellow Cup in Zwitserland bleek het Noord-Afrikaanse land met 30-29 te sterk voor de formatie van bondscoach Erlingur Richardsson.

Blessure Steins
In de eerste helft ging het lange tijd gelijk op. Op slag van rust kreeg Nederland echter een tik te verwerken toen de Voerendaalse spelmaker Steins met een blessure naar de kant moest. Hij zou niet meer op het veld terugkeren. Over de ernst van zijn blessure is nog niets bekend. Nederland leidde halverwege wel met 12-13.

Lees ook: Steins hoopt op stunt op EK

Vijf treffers
In de tweede helft bouwde Oranje de voorsprong uit. Op een gegeven moment had de Nederlandse ploeg een voorsprong van vijf treffers in handen.

Beslissing
Tunesië vocht zich echter terug, trok de stand weer gelijk en ging uiteindelijk zelfs met de overwinning aan de haal: via een strafworp werd het 30-29. Sittardenaar Alec Smit had pal daarvoor verzuimd Nederland op een mogelijk beslissende voorsprong te zetten.

Smits
In totaal telt de selectie zeven Limburgers. Naast Steins (twee treffers) en Smit (één goal) was ook Gelener Kay Smits trefzeker. Hij maakte er vijf en was daarmee mede-topscorer in het duel.

Lees ook: Zeven Limburgers in voorlopige selectie EK handbal

EK
De spelersgroep komen tot 5 januari in actie tijdens de Yellow Cup in Zwitserland: zaterdag tegen Oekraïne, zondag tegen Zwitserland. Na het oefentoernooi vallen vier spelers af. De zestien overgebleven handballers zullen Nederland vertegenwoordigen op het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk.

Eerste deelname
Dat EK begint voor Nederland op 9 januari met een wedstrijd tegen Duitsland. Het is voor de handbalheren de eerste deelname aan het EK.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen