Overslaan en naar de inhoud gaan

Blessure Luc Steins bij oefennederlaag handbalheren

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 22:07

De nationale handbalequipe heeft in de voorbereiding op het EK vrijdagavond een oefenduel van Tunesië verloren. Luc Steins raakte bovendien geblesseerd.

Op de Yellow Cup in Zwitserland bleek het Noord-Afrikaanse land met 30-29 te sterk voor de formatie van bondscoach Erlingur Richardsson.

Blessure Steins
In de eerste helft ging het lange tijd gelijk op. Op slag van rust kreeg Nederland echter een tik te verwerken toen de Voerendaalse spelmaker Steins met een blessure naar de kant moest. Hij zou niet meer op het veld terugkeren. Over de ernst van zijn blessure is nog niets bekend. Nederland leidde halverwege wel met 12-13.

Lees ook: Steins hoopt op stunt op EK

Vijf treffers
In de tweede helft bouwde Oranje de voorsprong uit. Op een gegeven moment had de Nederlandse ploeg een voorsprong van vijf treffers in handen.

Beslissing
Tunesië vocht zich echter terug, trok de stand weer gelijk en ging uiteindelijk zelfs met de overwinning aan de haal: via een strafworp werd het 30-29. Sittardenaar Alec Smit had pal daarvoor verzuimd Nederland op een mogelijk beslissende voorsprong te zetten.

Smits
In totaal telt de selectie zeven Limburgers. Naast Steins (twee treffers) en Smit (één goal) was ook Gelener Kay Smits trefzeker. Hij maakte er vijf en was daarmee mede-topscorer in het duel.

Lees ook: Zeven Limburgers in voorlopige selectie EK handbal

EK
De spelersgroep komen tot 5 januari in actie tijdens de Yellow Cup in Zwitserland: zaterdag tegen Oekraïne, zondag tegen Zwitserland. Na het oefentoernooi vallen vier spelers af. De zestien overgebleven handballers zullen Nederland vertegenwoordigen op het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk.

Eerste deelname
Dat EK begint voor Nederland op 9 januari met een wedstrijd tegen Duitsland. Het is voor de handbalheren de eerste deelname aan het EK.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen