Overslaan en naar de inhoud gaan

Blerickse krant stopt ermee: weer huis-aan-huisblad minder

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 16:09

Na 26 jaar valt het doek voor huis-aan-huisblad 'de Blerickse krant'. Dinsdag werd ook al bekend dat weekblad VIA Limburg niet meer op de deurmat van alle Limburgse huishoudens ploft.

VIA Limburg gaat nog wel in afgeslankte vorm door, maar 'de Blerickse krant' stopt in december definitief.

Lees ook: Weekblad VIA Limburg op de schop: 28 banen verdwijnen

Verlies gedraaid
De reden dat de krant niet meer door de brievenbus valt in Blerick is te wijten aan teruglopende advertentie-inkomsten, meldt Omroep Venlo. "De afgelopen maand hebben we voor het eerst een krant met verlies uitgebracht. Dan houdt het snel op. Het is jammer, zeker voor trouwe lezers", zegt Luud Smeets. Hij is samen met zijn vrouw Lenie verantwoordelijk voor de gratis krant.

12.000 huishoudens
Het was een taaie klus om met dalende oplagecijfers voor kranten en huis-en-huisbladen toch tweewekelijks een gedrukte krant te bezorgen bij 12.000 huishoudens. Toch lukte dat voor het echtpaar Smeets. "We hebben alles samen gedaan, hadden eigen bezorgers. Nieuws was er genoeg, net als adverteerders. Aan acquisitie hebben we eigenlijk nooit gedaan", zegt Smeets.

Omdat Luud Smeets binnenkort ook 69 jaar wordt, was de knoop om te stoppen sneller doorgehakt. Eind december verschijnt de laatste Blerickse krant. Het echtpaar denkt nu al na hoe die eruit komt te zien. "Dat we terugblikken op 26 jaar Blerickse krant staat wel vast."

Deze huis-aan-huisbladen stoppen dus of gaan in afgeslankte vorm door. Maar in Belfeld wordt er gewoon een nieuw weekblad opgericht:

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen